Çerkezköy Bakış - İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Çerkezköy’de koronavirüs denetimi yapıldı. Denetime Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, kamu kurum müdürleri ve polis ekipleri katıldı.
Hükümet Konağı önünden başlayan denetim Atatürk Caddesi üzerinde devam etti. Kaymakam Abban, maske takmayan ve sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaş ve esnaflara uyarılarda bulunurken,  tedbirlere uymayanlara idari para cezası uygulattı.

KORONAVİRÜS TABLOSU HER GEÇEN KÖTÜYE GİDİYOR

Denetim sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaymakam Abban, Çerkezköy’deki koronavirüs tablosunun her geçen kötüye gittiğini kaydederek “Son günlerde ilçemizde de komşu İstanbul’da olduğu gibi, Tekirdağ’da olduğu gibi artış var maalesef pozitif vakalarda. Bununla ilgili tüm vatandaşların özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını öneriyorum. Biz tedbirlerimizi sıklaştırdık. Yeni kararlar aldık İlçe Hıfzıssıhha Meclisimizde. Ama maalesef sayıların artışını durduramıyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Maske ve mesafe çok önemli. Denetimler bugün olduğu gibi devam edecek” dedi.

“UYMAMAKTA DİRENEN VATANDAŞLARIMIZ VAR”

Tedbirlere uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulamaya devam ettiklerini ifade eden Kaymakam Abban, “Bize gelen tedbirlere göre cezai işlem uyguluyoruz ve de bildiriyoruz vergi dairesine tahakkuk ve tahsilat için. Başka yapacak bir şey kalmadı. Çünkü çok ikaz ettik ama uymamakta direnen vatandaşlarımız var maalesef.” dedi.
Hastanedeki doluluk oranı ile ilgili de bilgi veren Kaymakam Abban, “Hastanedeki doluluk oranında şu an için bir sıkıntı yok. Ama böyle devam ederse ilerde olabilir” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, HES uygulamasında geçtiğimiz hafta “orta riskli bölge” olan Çerkezköy ilçe genelinin neredeyse tamamı “yüksek riskli bölge” konumuna geçti.

Editör: TE Bilisim