Çerkezköy Bakış- Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde balık tutmak amacıyla denize açılan 4 kişinin bulunduğu tekne henüz belirlenemeyen nedenle battı.
Teknede bulunanlardan Murat Erden yüzerek sahile çıkmayı başardı. Erden, sağlık ekipleri tarafından Enez Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Erden'in ihbarı sonrası çalışma başlatan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kaybolan kişilerden Uğur Soydan'ı kurtardı. Ekipler, diğer 2 kişiyi kurtarmak için çalışmalara devam ediyor.

ÇALIŞMALARA HELİKOPTER DE KATILACAK

Öte yandan bölgede çalışmaları takip eden Edirne Valisi Ekrem Canalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurtarılarak bota alınan Soydan'ın bilincinin açık olduğu söyledi. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Canalp, şu bilgileri verdi: "Amatör balıkçı 4 vatandaşımız, denize balık tutmak amacıyla açılıyorlar. Maalesef bir süre sonra binmiş oldukları tekne alabora olmak suretiyle kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda, kazazedelerden Murat Erden yüzerek kıyıya ulaşmıştır. Kazayı haber vermesinden hemen sonra da ekiplerimiz arama kurtarma faaliyetlerine başlamışlardır. Şu anda hali hazırda Sahil Güvenlik Komutanlığımıza ait 6 teknemizle arama kurtarma faaliyetleri devam etmektedir. Gene gece saatlerinde de arama kurtarma faaliyeti icra edebilecek bir helikopterimiz için bir görevlendirme yapılmıştır. Yine aynı şekilde dalış timimiz de arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak üzere bölgeye intikal etmiştir."
AFAD, jandarma ve polisin de arama kurtarma çalışmasına karadan katıldığını aktaran Canalp, "Karadan bir mobil radarımız ve sivil balıkçı teknelerimiz de Sahil Güvenlik Komutanlığımızın koordinesinde arama faaliyetlerimize destek vermektedir." diye konuştu.

"DUALARIMIZ ONLARLA BERABER"

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Sahil Güvenlik Komutanlığına gelerek arama kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kalan 2 kişinin de kurtarılması için devletin, tüm imkanlarını kullandığını anlatan Aksal, "Dualarımız onlarla beraber, devletimiz her türlü imkanı kullanarak onları arıyor. İnşallah en kısa zamanda iyi haberler alacağız." dedi.
Aksal, Sahil Güvenlik Komutanlığı önünde, kaybolan yakınlarından gelecek haberi bekleyen endişeli ailelerle de görüştü.
Yakınlarını beklerken gözyaşı döken aileleri teselli eden Aksal'ın, gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Ekipler, Uğur Soydan'ın kurtarıldığı noktada arama kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırdı.AA

Editör: TE Bilisim