Çerkezköy Kent Konseyi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi. Düzenlenen kahvaltı programında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bizim kültürümüzde büyüklerimize saygı esastır. Her vesile ile onların hatırını sormak, ellerini öpmek Türk kültürünün ve örf adetlerinin ayrılmaz parçasıdır” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Yaşlılar Haftası düzenlenen kahvaltı programında kutlandı.

KAHVALTI DÜZENLENDİ

Dün saat 09:30’da Çınar Restaurant’ta Çerkezköy Kent Konseyi ve İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen kahvaltıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürü Kenan Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.

“SİZLERİ ŞEREFLENDİRMEK İSTEDİK”

Kahvaltı programının açılış konuşmasında söz alan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, yaşlılara bugünkünden daha fazla önem vermeleri gerektiğini ifade ederek, “Bugün sizleri onurlandırıp, şereflendirmek istedik. Acısıyla tatlısıyla siz amcalarımızı, dayılarımızı bugün ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi.



“BİRİNCİSİNİ DÜZENLİYORUZ”

Serkan Karagöz konuşmasının ardından söz alan İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “Bugün birincisini düzenlediğimiz bu program istişare kurulunda aldığımız karar doğrultusunda gerçekleşti. Yaşlılar seçkin kişilerdir, onların tecrübelerinden yararlanıp dualarını almalıyız. Eğer bir evde yaşlı biri varsa o evde mutlak bereket vardır.” şeklinde konuştu.

“EN ANLAMLI KAHVALTI”


Son olarak söz alan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, meslek hayatı boyunca katıldığı en anlamlı programlardan biri olduğunu kaydetti. Kubilay, “Bizim kültürümüzde büyüklerimize saygı esastır. Her vesile ile onların hatırını sormak, ellerini öpmek Türk kültürünün ve örf adetlerinin ayrılmaz parçasıdır. Özellikle büyüklerimizin tecrübelerinden bilgi ve birikimlerinden mutlak suret ile yararlanmalıyız. Gençlerimize bu kültürü, anlayışı mutlak suret ile anlatmalıyız.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim