Çerkezköy Bakış- Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 81 ilde uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması cuma akşamı saat 21.00 ile pazartesi sabah saat 05.00’a kadar devam etti. Çerkezköy’de polis ve jandarma ekipleri ilçe genelindeki sorumluluk alanlarında uygulama yaparken, ekipler kontrollerde kısıtlamaya uymayanlar hakkında tutanak tuttu.

MARKET ÖNLERİNDE HAREKETLİLİK

Kısıtlamanın olduğu hafta sonu market, kasap gibi işletmelerin vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılaması için saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olması nedeniyle zaman zaman insan haraketliliği yaşandı. İlçe merkezi olan Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri kısıtlama süresince sessizliğe büründü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin alacağı ikinci bir karara kadar sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi 21.00-05.00, hafta sonu ise cuma 21.00’dan pazartesi saat 05.00’a kadar devam edecek. Bugün Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının yapılmaması bekleniyor. Kabine sonrası kısıtlamalarla ilgili yeni bir karar alınırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

ÇERKEZKÖY’DE TABLO NASIL?

Kısıtlamalar öncesi Çerkezköy’de vaka sayılarında ciddi bir artış vardı. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında tamamen “çok yüksek riskli bölge” olan Çerkezköy, alınan kısıtlama tedbirleri ve vatandaşların kuralara uymasıyla “düşük riskli bölge”ye geriledi. İlçede polis, jandarma ve zabıta ekipleri koronavirüs tedbirlerini çok sıkı tutuyor. Yetkililer vatandaşlara “rehavete kapılmayın” uyarısı yaparken, maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralarını da hatırlatıyor.
 

Editör: TE Bilisim