Çerkezköy Bakış- Çocukları kültür ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediyesi, şimdi de Çocuk Korosu oluşturuyor. Çerkezköy Belediyesi tarafından kurulacak olan Çocuk Korosuna katılmak isteyen müziğe ilgi duyan çocuklar 1-12 Şubat tarihleri arasında HES kodu ve kimlik fotokopileri ile birlikte Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi Başvuru Masalarına başvurabilirler.

KAYITLAR 1 ŞUBAT PAZARTESİ BAŞLIYOR

İlçe sınırları içinde ikamet eden çocuklar için daha önce birçok kültürel ve sanatsal kurslar açıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çocuklarımızın öz kültürünü benimsemesi için oluşturulacak koroya başvurular 1 Şubat Pazartesi günü itibari ile başlayacak. 9 - 14 yaş arası müziğe ilgi duyan çocukların katılabileceği Çocuk Korosu, çalışmalarını Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirecek” dedi.

MÜZİKAL ALGILAMA SINAVI YAPILACAK

Çocuk Korosu’na katılmak isteyen çocukların Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi Başvuru Masalarına müracaat edebileceklerini kaydeden Başkan Akay, “Koroya katılmak isteyen çocuklar, aileleriyle birlikte HES kodu ve kimlik fotokopileriyle başvurabilirler” diye konuştu. Çocuk Korosu’na başvuruların 12 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceğini sözlerine ekleyen Akay, “Kayıt yaptıran çocuklarımız için de daha sonra belirlenecek bir tarihte konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından Müzikal Algılama Sınavı yapılacak. Bu sınavda başarılı olan 40 çocuğumuz Çerkezköy Belediyesi Çocuk Korosu’na seçilecek” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZI SANATLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Çerkezköy Belediyesi olarak bugüne kadar kültür ve sanat alanlarında birçok çalışmaya imza attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Amacımız, çocuklarımızı küçük yaşlarda müzik ve sanatla buluşturarak, onların sosyal hayatlarına katkı sağlamaktır. Kültür – sanat bilincini ve müzik disiplinini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza aşılamak ve onların kaliteli vakit geçirmelerine katkı sunmak en büyük arzumuzdur. Bu doğrultuda oluşturacağımız Çocuk Koromuza, sanata yatkın bütün çocuklarımızı davet ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilisim