Çerkezköy Bakış- AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Yel, Kapaklı programının ardından Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde Yel’e AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetimi ile AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz eşlik etti.

“ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ilk olarak AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Yeni ilçe binasının hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Yel, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. “Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçe belediye başkanları ile düzenlediği basın toplantısında tüm milletvekillerine seslenerek Tekirdağ’a daha fazla yatırım gelmesi için çağrıda bulunmuştu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna cevap veren Milletvekili Yel, “Kadir Başkanımız yaklaşık 7 yıldır Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı, ben de 5 buçuk yıldır Tekirdağ milletvekiliyim. Kendisiyle pek çok kere istişare ettik bu konuda. Tekirdağ’a yatırım yapılmasıyla ilgili biz parti ayrımı yapılmaksızın her belediyemize aynı eşit mesafedeyiz. Dolayısıyla bu konuda biz her zaman şunu söyledik; sadece AK Parti belediyeleri değil CHP’li veya varsa diğer partili belediyelerin de aynı şekilde milletvekiliyiz. Yeter ki Tekirdağ’da yaşayan 1 milyon 100 bin insanımıza hizmet olsun. Tekirdağ’ı seviyoruz. Allah için seviyoruz. Dolayısıyla bu kente hizmet eden herkesin alnından öpmeye de hazırız. Bu konularla ilgili kendisiyle ilgili biz defalarca daha önce görüştüğümüzde proje hazırlayın, bu projeler karşısında da bizler tabi ki sizi alırız götürürüz bakanlarımızla görüştürürüz. Bu sözümüz her zaman sabittir yine aynı şekilde tekrar ediyorum. Ancak bugüne kadar Sayın Belediye Başkanımız Kadir Albayrak herhangi bir şekilde bir proje hazırlayıp da bizim önümüze koymuş değil. 7 yıl oldu bakın. Şimdi bizler ciddi devlet adamlarıyız. Devlet nasıl işler projeyle işler, öteki türlü kahve sohbeti gibi işte şöyle yapacağız bu projeyi yaptık edeceğiz demekle proje yönetimi devlet yönetimi olmuyor. Biz karşımızda ciddi bir proje göremediğimiz için bakanlarımıza bunu sunabilme fırsatımız olmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili ve bugüne kadar incelediğimizde yaklaşık olarak 7 yıl boyunca 7 buçuk milyar TL’lik bir bütçe doğuyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne sadece ancak eser siyaseti açısından baktığımız zaman hem Çerkezköy’ümüze hem diğer ilçelerimizde ben önemli geleceğe vakıf Tekirdağ’ı heyecanlandıran vizyoner projeler göremiyorum. Dolayısıyla bu konuda bizde Sayın Kadir Albayrak’a bir çağrı yapmış olalım sizler aracılığıyla. Çerkezköy’ümüz, Kapaklı’mız Çorlu’muz ve diğer ilçelerimiz büyük bir heyecan içinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yapacağı büyük hizmetleri beklemekte. Ancak bekleye bekleye de bir hal olduk. Artık beklemek istemiyoruz. Yatırım istiyoruz bu anlamda da devletimizin hükümetimizin Tekirdağ’a yapmış olduğu büyük hizmetlere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de yakışır şekilde hizmet etmesi ayak uydurması lazım. Bu konuda inşallah diyelim temennimiz bu kendileri de bu sözümüze kulak verirler. Tekirdağ’ımıza Çerkezköy’ümüze eser bırakabilecek şeyler yaparlar.” dedi.

“HALA HİZMET BİNASI YOK”

“Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hala hizmet binası yok. 7 yıl boyunca kendilerinin çalışacağı bir hizmet binasının bitiremeyenlerden Tekirdağ’ımıza büyük şeyler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” diyen Milletvekili Yel, “Aslan yattığı yerden belli olur. Bugüne kadar çoktan yapılmış olması gerekirken her geçen gün maliyetler artarak milletimizin vergileri ve toplanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerini heba etmek anlamında gelen bu zaman kaybına bir an önce son vermeleri lazım.  Sulama hizmetleri ile ilgili herhangi bir yatırım göremiyoruz. Yine bölgedeki gençlerin beklemiş olduğu çok farklı hizmetler var. Bunların neredeyse hiçbirini göremiyoruz. Umarım bundan sonra daha farklı bir Tekirdağ büyükşehir Belediyesi olur.” dedi.

KAPANAN İŞLETMELER NE ZAMAN AÇILACAK?

“Salgın döneminde kapanan işletmelerin açılacağına yönelik herhangi bir adım olacak mı?” sorusuna da cevap veren Yel, “Ne sayın cumhurbaşkanımız ne bizler bu anlamda herhangi bir kişinin bundan zarar görmesini istemeyiz. Dolayısıyla bununla ilgili olarak alınmış olan başta Çalışma Bakanlığımızın destekleri İçişleri Bakanlığımızın aldığı tedbirler Sağlık Bakanlığımızın yönlendirmesi ve Cumhurbaşkanımızın organizasyonunda halkımızın bu pandemi döneminde en az zararla çıkabilmesi için gerekli tedbirler alındı, alınmaya da devam edecek.  Tabii asıl olan normale dönebilmek, normale dönebilmek için de vaka sayılarının biraz daha azalması lazım. Hepimizin dikkat etmesi gerek. Mart ayı içerisinde bazı gelişmeler olur diye beklenti içerisindeyiz.” dedi.

YENİ ÜYELERE ROZETLERİ TAKILDI

Milletvekili Yel, ardından partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.  Burada konuşan Yel, “Biliyorsunuz ki AK Parti dünyadaki en büyük siyasi harekettir. Bu konuda da Allah’ a şükürler olsun ki 2020 yılı içerisinde yapılan çalışmalarla birlikte artık sayımız 11 milyon 500 binlere yaklaştı. Ve Yüce Rabbime ne kadar şükür etsem azdır. Böylesine dava bilinci içerisinde, milletimizin ve ülkemizin gelişebilmesi için bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumların da sesi olabilmek için adımlarını sıklaştıran ve bu konuda da gücünü birlikten alan, milletin içerisinden çıkmış adam gibi adam Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la beraber yol arkadaşlığı bizim için gerçekten çok büyük bir nimet. Ve bu konuda da Allah’ın izniyle Tekirdağ’ımızda da birinci parti olmak konusunda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bakın artık Tekirdağ’da 8 tane milletvekili oluyor. Bundan sonra yapılacak ilk seçimde Tekirdağ’ımızı 8 milletvekili temsil edecek. Biz tabi ki hepsini istiyoruz AK Parti olarak tüm milletvekillerimize talibiz. Ama en azından 8’ in 5’ ini alabilmek kudretine de sahip olduğumuzu burada ben bunu sizlere hatırlatmak istiyorum. Bakın yerel yönetimlerde daha önce bizim hiç belediyemiz yoktu. Ama Allah’ a şükürler olsun 2019 seçimleriyle beraber artık Kapaklı, Süleymanpaşa, Hayrabolu ve Marmaraereğlisi belediyeleri çok şükür AK Parti sancağını çatılarına dikmiş durumdalar. Hedefimiz Çerkezköy’ de de diğer tüm ilçelerimizde de ve Büyükşehir’de de AK Parti’nin gönül siyasetini hizmet siyasetini vatandaşlarımıza kazandırmak ve yolumuza emin adımlarla yürümek olacaktır” ifadelerini kullandı.

KURUMLARI ZİYARET ETTİ

Milletvekili Yel ilçe teşkilatı ziyaretinin ardından heyetle birlikte Çerkezköy Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek Başhekim Mehmet Ali Filiz ile görüştü. Ziyarette Başhekim Filiz, göreve geldikten sonra yapılan çalışmalar ve hastanedeki eksiklikler hakkında bilgi verdi. Başhekim Filiz’e görevinin hayırlı olmasını ve görevinde başarılar dileyen Milletvekili Yel, yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda ilgili bakanlıklara ileteceğini kaydetti.

Daha sonra Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ziyaret ederek Başhekim Dt. Nihal Küçükyazıcı ile görüşen Milletvekili ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya ile görüştü. Milletvekili Yel ve beraberindeki heyet son olarak PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Hakan Öztürk’ü ziyaret etti.

Personel yetersizliğinden dolayı sıkıntı çekildiğini ifade eden Öztürk, Çerkezköy’de bulunan 8 şubeden yalnızca 3 şubenin faaliyet gösterdiğini ifade ederek, bu sayının Çerkezköy nüfusu için yeterli olmadığını dile getirdi. Milletvekili Yel de yeterli sayıya ulaşılması konusunda ilgili birimlerle görüşülerek sorunların giderilmesi için çalışma yapacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim