Çerkezköy Bakış- Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen Tekirdağ'da öğrenciler okullarına 2 gün gecikmeli gitti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alınarak açılan okullarda öğrenciler, uzun bir aranın ardından öğretmenleri, arkadaşları ve okullarına kavuşmanın sevincini yaşıyor.
Maske, mesafe ve hijyen kuralları eksiksiz uygulanan Tekirdağ'da 139 okulda ilk ders zili çaldı.
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da Kumbağ İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere derslerinde başarılar diledi.
Sınıfta öğrencilerle sohbet eden Yıldırım, daha sonra öğrencilere satranç takımı hediye etti. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin çok özledikleri okullarına kavuştuğunu söyledi.
Salgın sürecinde herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Herkesin temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmesi gerekiyor. Tedbirlerle bu salgından kurtulacağız inşallah. Bugünden itibaren öğrencilerimiz de tedbirlere uyararak eğitimlerine başladılar. Öğrencilerimiz için güzel bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyorum." dedi.
Ziyaretinde Vali Yıldırım'a İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç ve okul müdürleri eşlik etti.

Editör: TE Bilisim