Marmaraereğlisi’ndeki 3 ayrı okuldaki Atatürk anıtlarına sprey boyayla zarar vererek, uygunsuz yazılar yazan zanlı polis tarafından yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis ekiplerini tebrik etti.


Marmaraereğlisi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtlarını hedef alan saldırılar gerçekleşmişti. Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’nun yanı sıra Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’ndeki Atatürk büstlerine saldırılarda bulunuldu. Atatürk büstlerin e ve kaidesine sprey boyayla zarar vererek, uygunsuz yazılar yazan zanlının yakalanması için polis alarm verdi.

TÜRK POLİSİ YAKALAR


Zanlının yakalandığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Soylu, “Tekirdağ’da Atatürk üzerinden provakasyon yapan  zanlı yakalandı. Türk polisine koskoca bir alkış. İki gündür üstün bir teknik kullanarak yaptıkları analiz sonucu tespit takdire değer. Türk polisi yakalar.” İfadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: 28.03.2021 tarihinde farklı saat dilimlerinde Tekirdağ İli Marmaraereğlisi ilçesinde Polis ve Jandarma Bölgesinde bulunan 3 farklı okulda Atatürk Büstüne çirkin yazılamalar yapıp Atatürk üzerinden provokasyon yapmaya yeltenen şahıs, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Görevlilerimizin 2 gündür fasılasız üstün bir teknik kullanarak yaptıkları analiz sonucu ilimiz Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan ikametinde yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan G. D. isimli şahsın, geçmiş dönemlerde herhangi bir suç kaydı olmamakla birlikte sosyal medya hesaplarında saplantılı paylaşımlarının bulunduğu tespit edilmiştir. Şüpheli şahsın ikametinde yapılan aramada ise dijital malzemeler, olayda kullanıldığı değerlendirilen sprey boya, Atatürk aleyhinde hazırlanmış el yazısı notları, patlayıcı madde yapımında kullanıldığı/kullanılabileceği değerlendirilen kimyasal maddeler, gece dürbünü, 1 adet av tüfeği ve fişek ele geçirilmiştir. Şüpheli ile ilgili adli süreç devam etmektedir. Bu tür provokatif olaylar için vatandaşlarımızın müsterih olmasını, bu tarz provokasyon eylemlerinin önüne geçebilmek veya faillerini bulabilmek adına çalışmalarımızın devam edeceğini kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürk büstü ve kaidesine uygunsuz yazı yazılmasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli hakkında başlatılan soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Marmaraereğlisi ilçesinde 28 Mart'ta 3 okulda, farklı zaman dilimlerinde Atatürk büstü, kaidesi ve okul duvarlarına yazı yazılması ve zarar verilmesi olayıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereğinin hasıl olduğu belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Olayın faili olduğu değerlendirilen G.D, 30 Mart tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen arama, yakalama ve gözaltı kararına istinaden yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma, olayın ve failin terör örgütleri ile irtibatının araştırılması amacıyla Terör, Örgütlü ve Teknik Takipli Suçlar Büromuz tarafından titizlikle yürütülmektedir."

Editör: TE Bilisim