Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi suyun hayatımızdaki önemini öğrencilerin bakış açısıyla değerlendirmelerini sağlamak ve su, hayat, medeniyet arasındaki ilişkiyi kavrayarak su ve önemi konusunda bilinç kazandırmak amacıyla resim ve kompozisyon yarışması düzenleyecek.

Çerkezköy Bakış -
Suyun Hayatımızdaki Önemi konulu liseler arası kompozisyon,  4-5-6-7 ve 8.sınıflar arası ise resim yarışması düzenlenecek.

İKİ KATEGORİDE DÜZENLENECEK

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenecek liselere arası kompozisyon yarışması ile 4-5-6-7 ve 8.sınıflar arası resim yarışmasında eserler 22 Mayıs Cuma günü okullara, 26 Mayıs Salı gününe kadar ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilecek. Değerlendirme 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü yapılacak. Okul Müdürlükleri tarafından yapılan ön eleme sonucu yarışmaya katılmaya değer görülen üç eser 26 Mayıs 2015 tarihinde Kapaklı sınırları içerisinde ki okullar, Kapaklı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Çerkezköy İlçe sınırları içerisindeki Okullar Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edecek.

KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Kompozisyon yarışmasının şartnamesi şu şekilde açıklandı: “Eser beyaz çizgisiz dosya kâğıdına yazılacak, sayfaların arka yüzü kullanılmayacak. Eser, daha önce yayınlanmamış ve/veya ödül almamış ve öğrenci tarafından yazılmış olacak, herhangi bir yerden alıntı yapılmamış, tamamen özgün nitelik taşıyacaktır. Eserlerin arka yüzünün sağ alt köşesine yarışmacı öğrenci sadece rumuzunu yazacak olup, eserin kime ait olduğuna dair herhangi bir bilgi eser üzerinde yer almayacak. Eser sahibinin kimlik bilgilerini içerir belge, öğrenci, velisi ya da öğretmeni tarafından doldurularak ayrı bir kapalı zarf içinde eserle birlikte teslim edilecek.Yazılan kompozisyon 500 kelimeyi geçmeyecek. Teslim tarihinden sonra teslim edilen eserler değerlendirmeye alınmayacak”

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

4-5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenecek olan resim yarışmasının ise şartnamesinde şunlar yer alıyor: “Öğrenciler, 35cm x 50cm ölçülerinde, beyaz resim kâğıdına, her türlü boya ve resim malzemesi ile yapılmış resimlerle katılabilirler.
Yarışmacı öğrenci, daha önce yayınlanmamış ve/veya ödül almamış sadece bir resim ile yarışmaya katılacak. Resimlerin arka yüzünün sağ alt köşesine yarışmacı öğrenci sadece rumuzunu yazacak olup, resmin kime ait olduğuna dair herhangi bir bilgi resim üzerinde yer almayacaktır. Eser sahibinin kimlik bilgilerini içerir belge, öğrenci, velisi ya da öğretmeni tarafından doldurularak ayrı bir kapalı zarf içinde eserle birlikte teslim edilecek. Teslim edilen resimlerin değerlendirilmesi 5 kişilik seçici kurul tarafından yapılacak.”

ÖDÜL TÖRENİ HAZİRAN’DA YAPILACAK

Değerlendirme sonucunda ilk üç dereceye giren eserlere tablet, ayrıca birinci seçilen öğrencinin öğrenim gördüğü okula 5 takım 100 temel eser verilecek. Ödül töreni 2 Haziran 2015 tarihinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak.
Editör: TE Bilisim