Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çatintaş basın mensupları ile bir araya geldi. Çetintaş, burada ilçe gündemine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 

“BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN BİZE BÖYLE BİR TALEP GELMEDİ”
 

Çetintaş, “İller Bankası ile ilgili siz görüşmeye gittiğinizde belli bir zaman aralığı verdiler mi? Siz tekrar bu kredi için Ankara’ya gidecek misiniz? Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ettiğinizde Ankara’da birlikte hareket ederiz diye söz verdiniz kamuoyu önünde. Bununla ilgili size Vahap Akay’dan telefon ya da talep geldi mi? yönündeki soruya, “Biliyorsunuz basına kapalı bir görüşme yapmıştık. Orada Kadir Albayrak, Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü, Ahmet Aydeniz, Ayfer Hanım (CHP Çerkezköy ilçe Başkanı Ayfer Dönmez), bir de Yasemin Hanım (İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin) oradaydı. Biz orada görüşme yaptık. Orada bize taleplerini ilettiler. Onun dışında belediye başkanından herhangi bir istek, bölge ile ilgili başka bir istek de gelmedi. Kendisi bize bildirmedi. Biz kendisine bölge ile ilgili istekleriniz olursa Ankara’da sesiniz oluruz diye söylemiştik. Ama belediye başkanımızdan bize böyle bir talep gelmedi. Sadece Kadir Albayrak 2-3 kere telefonla aradı İller Bankası ile ilgili yardımcı olun bize diye. En sonunda tekrar aramıştı. Ama bayramda TBMM Başkanı Mustafa Şentop hoca ile görüştüler. Şentop hoca orada konunun takipçisi olacağını, bu işi halledeceğini söyledi. İşte Mustafa Başkan’a (Çetin) onay verildi. Biz de bakın önümüzdeki günlerde göreceksiniz buranın da talepleri değerlendirilecek ve olacak yani. Kapaklı’nın ki onaylanmış Kadir Başkan (Albayrak) neden onay vermiyor? versin yapılsın, şimdiye kadar belki başlanacaktı. Biliyorsunuz bu ihale süreçleri var. İhale süreçleri verilecek. Onay verildi ama ihale edilecek bunun süresi var, askı süresi var. Bu adam onaydan sonra 3 ay içinde başlayamayacak. İhale süresi verilecek, askı süresi olacak 3 ay sonra işe başlayabilecek. Burada da bir zaman kaybı olacak. Bizim buradaki şeyimiz neden Kadir Başkan bu onayı vermedi? Çıkan krediye onay ver tabii ki arkadan burası da gelecektir. Burada ikisini ilişkilendirmenin ne anlamı var onu söylemeye çalışıyorum. Orada çıkmış bir krediyi verin onaylansın. Onlar da bizim vatandaşımız. Niye onlar onaylanmış bu krediden mağdur ediliyor? Burada bizler İller Bankası olarak niye verilmedi diye serzenişte bulunuyoruz. Orası verilmiş bir kredi niye onaylamıyor? Onu anlatmaya çalışıyorum.” yanıtını verdi.

“AYARLAMAYA ÇALIŞIYORUZ YERİ”

Kızılpınar’da yapılacak gençlik merkezi ile ilgili belediyeden bir yer talebiniz olmuştu. Yer talebi ile ilgili sizinle bir görüşmeniz oldu mu? sorusunu da yanıtlayan Çetintaş, “Ben görüşüyorum. Şu anda ayarlamaya çalışıyoruz yeri. Yer yeşil alan olduğu için yeşil alan takası olması gerekiyor. Onun üzerinde çalışılıyor. Diş hastanesi ile ilgili de aynı şekilde çalışıyoruz. Diş hastanesi ile ilgili de aynı sorun var. O da onaylandıktan sonra Büyükşehir’e tekrar gelecek, büyükşehir de onay alıp tekrar millet meclisine gelecek. Onun yerini de inşallah kısa zamanda halledeceğiz. Orada da bürokratik sorunlar var. Onları çözmeye çalışıyoruz. Burasının sorunu çözdü gibi. Bizim diş hastanesinin yeri ile ilgili bürokratik engeller var. Onları aşmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“BÖLGE AÇISINDAN YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Çetintaş, “AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel bir açıklamasında Çorlu’ya üniversite kurulacak demişti. Buraya da bir fakülte kurulması için sizin de müracaatınız olacak mı?” sorusuna da “Bizim burada vardı biliyorsunuz Veliköy’e aldılar. Bizim de o konuda girişimlerimiz olacak. Bölge açısından yapmamız gerekiyor. Onun çalışmalarına da gireceğiz inşallah.” cevabını verdi.  

“MECLİSTE BİR ÖNERGE SUNMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Tepe camii ile ilgili son durum hakkında da bilgi veren Çetintaş, “Orada biz derneğimizi ziyaret ettik. Derneğimize bir şeyler yapabileceğimiz var mı diye sorduk. Onlar da etrafınızda hayırseverler varsa yardımcı olan dediler. Biz de etrafımızdaki hayırseverlere söyledik yardımcı olun diye. Yalnız önümüzdeki günlerde mecliste bir önerge sunmayı düşünüyoruz.” dedi.

“YIĞILMALAR OLABİLİR”

Basın mensuplarının Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaşanan aşı yoğunluğu ile ilgili sıkıntıları ve personellerin vatandaşlara davranış biçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu da yanıtlayan Çetintaş, “Bizim aldığımız bilgiye göre 3 bin aşı. 3 bin aşı çok ciddi bir rakam. İğne yapan 10 tane görevli var. 10 görevli 300 tane aşı vuruyor. Çok talep var. Kolay değil. Bununla ilgili bize gelen bir şikayet yok. Ben sürekli devlet hastanesi ile irtibattayım. Mesela 4 bin civarında poliklinik yapılıyor. Bir de 3 bin kişiyi aşılıyorsun. Bana göre çok başarılı. Tabii ki vatandaş beklemek istemez. Geldiği zaman aşısını hemen olup gitmek ister. Yığılmalar olabilir. Bunlar normal.” şeklinde konuştu.  

“BÖLÜM BÖLÜM ONAYLANIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

“İller Bankası’na başvurulan kredi onaylanacak mı?” sorusuna da Çetintaş, “Gerçekten projeye başladılar. Bu para gelmezse projenin altında kalacağından farkındalar. Bu son 2 açıklama bunun sinyalleri. Biz de tabii ki Çerkezköy halkını mağdur ettirmeyiz. Biz de gerekenleri yaparız. En azından talep edildiğinde bölüm bölüm yapılacak alanlar nezdinde parça parça o şekilde olmasını sağlayacağız. Yani biz de Çerkezköy halkını mağdur etmeyeceğiz. Talep edilen kredi 156 milyon 2017 yılında belediye başkanının verdiği İller Bankası’na talep. Bugünkü şartlar yuvarlıyorlar 200 milyon civarında. Bu 200 milyon kredinin hepsinin onaylanacağını ben de tahmin etmiyorum. Belki bölüm bölüm onaylanır diye düşünüyorum. Zaten birden girilmesi çok da uygun değil. Çerkezköy bütün asbest boruları kalkacak bunun da bedeli 156 milyon olarak o gün belirlenmiş. Şu an 200 milyon civarında. Planlanan bu. Biz gerekli yerlere aktardık. Şentop hocamıza da söyledik. Mustafa Yel vekilimizin de haberi var. Çiğdem hanımın da haberi var. İl başkanımızın da haberi var. Biz de takipçiyiz. Ama yarın mı onaylanacak, öbür gün mü onaylanacak onun bilgisini şu an verme şansım yok. Ama biz takip ediyoruz konuyu. Bir an evvel olmasını biz de istiyoruz.” yanıtını verdi.  

“KIZILPINAR’A HASTANE LAZIM”

Kızılpınar’a hastane yapılması ile ilgili son durum hakkında da bilgi veren Çetintaş, “Ben de şu an konunun üstündeyim. Vekilimle de tekrar konuşacağız. İl Sağlık Müdürlüğündeki bilgileri alacağız. Binanın ne şekilde olduğunu öğreneceğiz. Oradaki bina yeterli mi yetersiz mi bilgileri alacağım sizinle ileriki günlerde paylaşacağım. Ama o güzel bir fikirdi. Kızılpınar’a hastane lazım mı lazım. En azından ilk müdahalenin yapılması gerekir. Önce binanın durumunu öğreneceğiz. Sağlam değilse de yapılması için uğraşacağız. Banka konusunu da ısrarla bastırıyorum. Banka işini muhakkak halledeceğiz.” dedi.  

“YUKARIDA BUNUN KARŞILIĞI YOK”

Çetintaş, “Kızılpınar’a jandarma karakolu yapılması, okulların yapılması, hastanenin yapılması vatandaşların kafasında Kızılpınar ilçe olur mu? sorusunu uyandırıyor. Muhtarlar da bu konuyu dile getirmişti. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna  “Yüz ölçümü olarak Çerkezköy en dar ilçe kaldı. Yani bu halkın arasında söylenebilir ama yukarıda bunun karşılığı yok. Çünkü yüz ölçümü en küçük ilçe biziz. Bu ilçe bir daha bölünmez. Ama en büyük mahalle, birçok ilçeden, Tekirdağ’ın 5 ilçesinden daha büyük. Bizim için Kızılpınar değerli. Nüfusu sürekli göç alan mahalle. O nüfusa göre de bu dedikleriniz olması gerekiyor. Kızılpınar’a bunlar layık olduğu için biz mücadele ediyoruz ama başka yerlere çekilmemesi lazım. Yani 60 binlik nüfusa okul lazım. Bu konuda devlet ve hayırseverler gereğini yapıyor. Derslik sayısı açısından hiç sıkıntımız yok. Yüzde 10 büyüyen bir nüfusuz. Yüzde 10 demek bugün 86 milyon nüfustan bahsediyoruz 18 bin civarında nüfus demek. Bunlara okul lazım demek. Her sene derslik yapmanız lazım. Her sene ihtiyaçları gidermek lazım.” cevabını verdi.  

“ONLARIN GELMESİ BÖLGEYİ HAREKETLENDİRİYOR”

“TBBM Başkanı Mustafa Şentop’un Çerkezköy’e bir programı var mı veya sizin bir davetiniz oldu mu?” sorusuna da Çetintaş, “Bizim bir talebimiz var. Talebimiz de şu, hem bölgeye gelsin etüt yönünden hem de biliyorsunuz Kızılpınar’a jandarma karakolu açıldı. Onun açılışını yapmadık. TBMM başkanımıza talebimiz var. Hayırsever okulları yapıldı. Hayırseverler diyor ki biz de onure olmak istiyoruz. Biz de diyoruz ki meclis başkanımızı size getireceğiz. O şekilde bir talebimiz var. Pandemiden dolayı gelemedi. Ama önümüzdeki inşallah okullar açıldığında hocamızı getireceğiz. Tabii ki onların gelmesi bölgeyi hareketlendiriyor.” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim