Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Abban, tüm vatandaşların bayramını kutlarken, koranavirüs tedbirlerine uymaları konusunda da çağrıda bulundu.
Abban, mesajında şu ifadelere yer verdi: Bayramlar, dini ve milli duyguların en üst seviyede yaşanmasının yanı sıra birlik, beraberlik ve bütünleşme zamanıdır. Her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu çok özel günlerdir. Ayrıca bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini sadece bayram günlerinde değil, yaşamın her alanında ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Unutulmamalıdır ki bayramları bayram yapan onu yaşatanlardır.
Bu bayramda geçmiş bayramlara göre, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVİD-19) salgını hala devam etmekte bu nedenle ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması kalkmış olsa da büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öperken önceki bayramlara göre daha tedbirli ve mesafeli olmalıyız. Sorumluluklarımızın bilincinde, sosyal mesafenin gönül birlikteliğimize engel olmayacağını düşünerek, hem kendimizin hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmamak için bu yıl özellikle yakın temas ile bayramlaşmaktan kaçınmalıyız. Hayatımıza sevgi, saygı, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, sorumluluk bilinci içinde daha güzel günlere hep birlikte ulaşacağımıza da inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramının tüm insanlığı iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını, şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diler, tüm Çerkezköy’lü hemşehrilerimin ve değerli çalışma arkadaşlarımın Kurban Bayramını en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Öte yandan, Çerkezköy’de protokol ve vatandaşların katılımıyla bayramlaşma töreni, koronavirüs tedbirleri kapsamında bayramın 1. günü saat 14.00’da Cumhuriyet Meydanında yapılacak

Editör: TE Bilisim