Çerkezköy Bakış- Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır, yani 3 dönemdir öğrenciler okullarından uzakta. Zaman zaman belirli gün ve saatlerde yüz yüze eğitim yapılsa da, bu 1,5 yıllık süreç uzaktan eğitimle devam etti. Alınan karar ile 6 Eylül itibariyle tüm kademelerde 5 gün boyunca yüz yüze eğitim yapılacak.
Pandemi nedeniyle eğitim ve öğretime olağanüstü bir durum olmadığı sürece ara verilmeyecek.
Yeni eğitim ve öğretim yılında 42 binden fazla öğrenci ve 2 bin 200 öğretmen 3 aylık aranın ardından ders başı yapacak. Öğrenciler okullarına kavuşmanın mutluğunu yaşarken. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü pandemi kapsamında her türlü tedbiri aldı.


BAZI OKULARDA İKİLİ EĞİTİM


Geçtiğimiz yıla göre Çerkezköy’de öğrenci sayısı, bazı ilçe nüfusuna eş değer olarak yaklaşık 3 bin artış gösterdi. 42 binden fazla öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği Çerkezköy’de pandemi nedeniyle de
tedbirler alındı. Sınıf ortalaması kalabalık olan bazı okullarda tedbir amaçlı ikili eğitim uygulanacak.


ARA TATİL 15-19 KASIM’DA


1. dönem ara tatili 15-19 Kasım’da, yarıyıl tatili ise 24 Ocak-4 Şubat arasında yapılacak. 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan’da, karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak. 


GÜMÜŞ’TEN SİTEM


Birçok velinin çocuğunu Yusuf Şenel Ortaokulu’na kaydettirmek için ikametgah değişikliği yapmasına Çerkezköy ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş sitem etti.  2019'da eğitim öğretime 900 öğrenci ile başlayan Yusuf Şenel Ortaokulu’nda bugün bin 350 öğrencinin olduğunu belirten Gümüş,
“Bu adres dışı baskıyı bu okul kaldıramaz. Ben ilkokulda çocuğumu adresindeki okula verdim. Ortaokulda da bu okula vermedim. Sadece o okulun alanındaki çocuklara saygımdan dolayı. Fazla yoruma gerek yok.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim