Çerkezköy Bakış- Çerkezköy’de 3 aylık yaz tatilinin ardından 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı başladı. 42 bin öğrenci ve 2 bin 200 öğretmen okullarına kavuştu.

TRAFİKTE YOĞUNLUK YAŞANDI

Okulların açıldığı ilk gün ilçe trafiğinde büyük bir yoğunluk yaşandı. Özellikle bu yoğunluğun altıyol kavşağı ile tepe bölgesinde daha fazla olduğu gözlendi.

Aileleriyle birlikte okula gelen öğrenciler arkadaşlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Maske kontrolü yapılan ve öğretmenleri eşliğinde tek sıra halinde sınıflara giren öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Öğrenciler, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle uzun süredir görmedikleri arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Veliler okul bahçesine alınmazken, öğrenciler maske kontrolünün ardından içeri alındı. Salgın tedbirleri kapsamında uyarılarda bulunulan öğrenciler daha sonra sınıflarına geçti.

BAZI OKULARDA İKİLİ EĞİTİM

Geçtiğimiz yıla göre Çerkezköy’de öğrenci sayısı, geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 3 bin artış gösterdi. 42 binden fazla öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği Çerkezköy’de sınıf ortalaması kalabalık olan bazı okullarda tedbir amaçlı ikili eğitim uygulanacak. Okulların açıldığı ilk gün birçok okul da yoğunluk dikkat çekti. Bazı veliler, pandemi sürecinde okuldaki kalabalığı azaltmak için ilçe genelinde ikili öğretimin daha iyi olacağını ifade etti.

ARA TATİL 15-19 KASIM’DA

1. dönem ara tatili 15-19 Kasım’da, yarıyıl tatili ise 24 Ocak-4 Şubat arasında yapılacak. 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan’da, karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak. 

Editör: TE Bilisim