Çerkezköy Bakış- Soğuk kış günlerinin olmazsa olmazı kışlık konserveler hazırlanmaya başladı. Vatandaşlar, salça, menemen, tarhana ve soslar ile turşu kurulumu için pazar, market ve manavların yolunu tutuyor.


KIŞLIKLARIN FİYATLARI


Ev hanımlarının genellikle evlerinde yaptıkları tarhananın ana malzemesi olan kırmızıbiber 3-3,5 TL, domatesin kilosu 2-2,5 TL arasında satılıyor. Yeşilbiber turşusu için biberin kilosunun fiyatı 4 ila 6 TL arasında değişiyor. Taze fasulyenin kilosu 8-9 TL, barbunya 9 TL, bamyanın kilosu ise 18-20 TL arasında satılıyor.
Yaşanan kuraklık nedeniyle meyve, sebzelerde verimin düşük olduğunu ifade eden pazar esnafı Ömer Kalaycı, “Ürünler sıcakta yandı. Kuraklıktan dolayı Çanakkale’de domates bulamıyoruz. Kırmızıbiber de sıkıntı. İyi biber Çanakkale’de bile yok. Hep yanık olmamış biberler. Çiftçiler bırakacaklarını söylüyor. Çiftçiler kan ağlıyor. Eskiden domatesi Çanakkale’den alırdık. Şimdi Eskişehir’den, Konya’dan Hal’e geliyor. Oradan alıyoruz.” dedi.

“UCUZ OLDUĞU İÇİN ŞİMDİDEN ALIYORUZ”

Kışlıklarını hazırladıklarını belirten vatandaşlar, “Kış yaklaşıyor şimdiden sebzeleri alıp dolaplarımıza yerleştiriyoruz. Fasulye alıyoruz poşetleyip dondurucuya yerleştiriyoruz. Domates alıp kahvaltılık ve turşu yapıyoruz, kırmızıbiber alıp yine salça ve kahvaltılık yapıyoruz. Kışın sebzeler çok pahalı oluyor bizlerde ucuz olduğu için şimdiden alıyoruz. Alıp evlerimizin önünde veya ocağın üzerinde kahvaltılık hazırlıyoruz, salça hazırlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

KAVANOZ FİYATLARI ŞÖYLE

Öte yandan kışlık hazırlığında en önemli malzeme olan cam kavanozlar da kapalı pazar yerinde satışa sunuluyor. Tek kapakların 50 kuruştan satıldığı pazarda kapağı ile birlikte yarım kiloluk cam kavanoz 2 TL, 1 kiloluk kavanozlar ise 2,5 TL’den satılıyor. 425 gramlık kavanoz 1,85 TL, 330 gramlık kavanoz ise 1,75 TL’den satışa sunuluyor.  

Editör: TE Bilisim