Çerkezköy Bakış- Tekirdağ TSO'dan yapılan açıklamaya göre, imza törenine, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemil Koçaş, yönetim kurulu üyeleri ile Stara Zagora TSO Başkanı Oleg Stoilov, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tsvetan Simeonov, Stara Zagora TSO yönetim kurulu üyesi İsmet Çavuşoğlu katıldı.
Günay, törende yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın ekonomik ve ticari hayatına ilişkin bilgiler vererek, "Türkiye, Bulgaristan'ın ana ticaret ortaklarından biri konumundadır. Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle yaptığı ticaretin karayolu ile taşınan kısmının büyük bir bölümü Bulgaristan üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca, Bulgaristan, Türkiye'den AB’ye en önemli giriş kapısıdır. İki ülke arasındaki dış ticaret rakamlarına baktığımızda ise çok güzel bir denge olduğunu görüyoruz. Bu dengeyi koruyarak, ikili ticaretimizi daha yukarıya taşımak için işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
İmzalanan protokolle Tekirdağ ve Stara Zagora ekonomik işbirliğini geliştirmek, meslek odası olarak Avrupa Birliği projelerinden yararlanarak kente fayda sağlamak ve en önemlisi Tekirdağ ile Stara Zagore'nın lojistik gücünün entegrasyonunu oluşturarak bölgeye katkı sunulması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim