Çerkezköy Bakış- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi. Buna göre, yaş haddinden dolayı Kaymakam Atilla Selami Abban emekliye ayrılırken, Çerkezköy Kaymakamlığı görevine Kayseri Develi Kaymakamı Murat Duru atandı.  


GÖREVE BAŞLADI


Çerkezköy’ün yeni Kaymakamı Murat Duru 13 Eylül itibariyle göreve başladı. Karşılama töreni istemeyen Kaymakam Duru, hemen makamına geçerek çalışmalarının startını verdi.


“ÇERKEZKÖYLÜLERE SELAM VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM”


Çerkezköy Bakış Gazetesine açıklamalarda bulunan Kaymakam Duru, “Kayseri Develi İlçemizde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesiyle Çerkezköy Kaymakamlığı’na tayinim çıktı. Bu görevin bizlere, Çerkezköylülere hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Çerkezköylülere selam ve sevgilerimi sunuyorum. Çerkezköy’e ve Çerkezköylülere hizmet eden herkesle el ele vererek öncelikle huzur ve asayişi sağlayacağız. Huzurlu bir kent ortamı oluşturmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Ondan sonra sağlık, eğitim, sanat, kültür, ticaret, sanayi, tarım ve hayvancılık gibi konular üzerinde var gücümüzle çalışıp Çerkezköy’ü ve Çerkezköylüleri en iyi noktaya taşımak için mücadele edeceğiz. Çerkezköylülerin mutlu bir kentte yaşamasını sağlamak için çaba göstereceğiz. Kim Çerkezköy’e ben çivi çakmak istiyorum diyorsa, kim Çerkezköylülere katkı sağlamak istiyorum diyorsa her zaman onlarla el ele verip hizmetin en iyisini yapmaya çalışacağız. Özetle Çerkezköy’de yaşayan 200 bine yakın insanımızın refah düzeyini arttırmak için elimizden gelen en üst çabayı göstereceğiz.” dedi.


“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Sanayi kenti olması nedeniyle göç alan Çerkezköy’de eğitim konusunda da mücadele edeceklerini ifade eden Kaymakam Duru, “Devletimizin desteğini almak için mücadele edeceğiz. Onun haricinde de eksik kalan ihtiyaçlar için yerel katkıları da sağlatmaya çalışacağız. Yanlış bilmiyorsam burada 500’e yakın fabrika, 3 OSB var. Buradaki hayırsever iş insanlarıyla eksik kalan veya tamamlanması gereken eğitim tesislerini fiziki anlamda tamamlamak için elimizden geleni yapacağız. Tabii ki Çerkezköy Türkiye’mizin özeti diyebiliriz. Türkiye’nin 81 vilayetinden Çerkezköy’ümüzde insanlarımız yaşıyor. Çerkezköy’ün sanayi merkezlerinden biri olmasından dolayı göçün olması doğal. Burada üretim oluyor, hem ülke ekonomimize, hem bölge ekonomimize hem de ilçe ekonomimize çok büyük katkı sağlıyor. Tabii ki üretilen yerde istihdam da oluyor. İstihdama paralel olarak da göç oluyor. Göçlerin de çıkardığı bir takım sorunlar oluyor. Başta eğitim sorunu olmak üzere sağlık, konut, gibi sorunlarda oluyor. Buradaki 200 bine yakın vatandaşımızın refah seviyesini yükselterek, mutlu yaşaması en büyük arzumuz.” dedi.  

DURU KİMDİR

1971 Niğde İli Ulukışla İlçesi doğumludur. İlk ve orta eğitimini Niğde’de, lise eğitimini Adana Motor Teknik  Lisesinde tamamladı. Lisan Eğitimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden 1996’da mezun olarak tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kentleşme Alanında Yüksek Lisans (master) yaptı. Son olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümünden 27 Mayıs 2019 yılında mezun olmuştur.  5 Ocak 1999 yılında Adana Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine adım attı. Kaymakam adaylığı stajının, 9 ayını İngiltere’de tamamladı. Yine Kaymakam adaylığı süresinde Nevşehir – Derinkuyu, Isparta – Aksu, Sinop – Saraydüzü, Çankırı – Kurşunlu ilçelerinde vekaleten Kaymakamlık görevini yürüttü.

2002 yılında Kura ile Trabzon – Düzköy İlçesi Kaymakamlığına asaleten atandı. Daha sonra Tunceli – Pertek, Malatya – Arapgir, Nevşehir – Derinkuyu, Sakarya – Karasu, Kırklareli-Vize, Ankara- Kahramankazan ve Develi Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Son kararname ile Çerkezköy Kaymakamlığına atanan Duru, 13 Eylül itibariyle görevine başladı.
 

Editör: TE Bilisim