Çerkezköy Bakış - Ankara’da yaşayan Yusuf -Süreyya Çakan’ın 3 çocuğundan en küçüğü olan Çınar Çakan’a 3 aylıkken SMA TİP 1 teşhisi konuldu. Tedavi süreci Ankara’da devam eden Çınar bebeğin 2 yaşını ve 13 kiloyu geçmeden SMA Tip 1 hastaların umudu olan gen tedavisini yaptırması gerekiyor. Bunun için yurt dışına gitmesi gereken Çınar bebeğin tedavisi için 18 milyon TL’ye ihtiyacı var. Ailenin gereken parayı bulabilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Çerkezköy’de Çınar bebeğin tedavisi için gönüllü kişiler stand açtı. Son olarak da yardımlar kapsamında bir hayırsever tarafından Ali Koç ve 11 oyuncunun üzerinde imzasının bulunduğu forma bağış kampanyasına destek veren Çerkezköylü iş kadını Armağan Taş Baran’a gönderdi. O da açık artırma ile formayı satışa çıkartı.

“FORMAYI TEKRAR BAĞIŞLIYORUM”

Bu formayı destek amaçlı sembolik olarak Çerkezköylü iş insanı Süleyman Ak satın aldı. Formadan satın alınan para Çınar bebek için bağışlanırken, formada bağış kampanyasına destek veren Baran’da bırakıldı. Eğer yüksek bir fiyat daha gelirse forma bu kişiye satılacak ve ikinci bir destek sağlanacak.

İŞ İNSANLARINA DESTEK ÇAĞRISI

Çınar bebek için bir şeyler yapmak istediklerini belirten Ak, “Ben şöyle düşündüm, ben fanatik değilim ama Fenerbahçeli olan bir iş adamına hediye adı altında verip ondan da bir destek almak istiyorum. Şimdilik sizden formayı ben almayacağım. Sizde kalsın ki başka birisi almak istiyorum derse değerlendirin. Çünkü benim için forma sembolik bir şey. Formayı tekrar bağışlıyorum. Ama vermeden önce haberim olsun ki biz sanayicilerin içerisinde Fenerbahçeli birini yakalarsam en az bu bedel kadar daha ondan alırız. Dolayısıyla rakamdan haberim olsun. Ayrıca bu işe vesile olan Armağan Hanım ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum. İşin forma boyutu sembolik bir şey. Burada önemli olan diğer iş insanlarımıza örnek teşkil edip desteklerini sağlayabilmek. Dolayısıyla bu bebeğimiz gibi daha birçok bebeğimiz var ben son dönemlerde özellikle haberlerde gördüm bir de Armağan Hanım arayınca haberim oldu. Son derece duyarlı olmaya çalışıyoruz. Başka yerden de destek olunursa ilgisiz bırakmayacağız.” dedi.

YEŞİLÇAM TABLOSU SATILDI

Ayrıca bir destek de Çorlu Emin Sürücü Kursu sahibi Mehmet Emin Çiftçi’den geldi. Açık artırma ile satılan Yeşilçam efsanelerinin olduğu tablo 500 TL’ye satıldı. Trakya Hakkarililer Derneği Başkanı Behçet Er tabloyu vekaleten aldı. Behçet Er; “Bu konularda en çok yerel gazetelerin paylaşımları çok önemli. Bu konular da duyarlı insanlarımız da çok. İnşallah Çınar bebek ve onun gibiler de sağlıklarına kavuşur. Biz her zaman elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim