Çerkezköy Bakış- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında Maden Sektörü İstişare Toplantısı, Tekirdağ'da gerçekleştirildi.
Kentte bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Ovacıllı, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik maden işyerlerinin yanı sıra diğer sektörlerin de şartlarının iyileştirilmesi, kamu kurumları, üniversiteler, sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları ile birlikte iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığın artırılması için toplantılar düzenlediklerini söyledi.
Ovacıllı, iş kazası ve meslek hastalıkları insanları zarara uğrattığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) bir tahmin çalışması yürütüyor. Çalışmada dünyada bir yılda 340 milyondan fazla iş kazası meydana geldiği belirtiliyor. 3 milyondan fazla insan hayatını kaybediyor. Şimdi hepimiz salgın ile karşı karşıyayız. Bütün hayatımızı buna göre yönlendirdik. Salgın ilk çıktığı yıl içerisinde 104 milyon vaka görüldü. Bakın 104 milyon vakanın görüldüğü yerde biz buna salgın dedik. Buna karşın 340 milyon iş kazası oluyor. Aslında bu durum bizim için ne kadar ciddi bir tablo olduğunu ortaya koyuyor.
Salgında 1 yılda 2 milyon 255 bin kişiyi maalesef kaybettik. İş kazalarında ise 3 milyona yakın insanı kaybediyoruz. Salgınla ne kadar mücadele ediyoruz değil mi? Hijyen, mesafe ve maske. İş sağlığı güvenliği ile ilgili bu kayıpları da böyle temel tedbirlerle önlemek mümkün. 3 milyon kişiyi kaybetmek, 340 milyon iş kazasını yaşamak bizim için kader değildir. Bunların büyük bir çoğunluğu alınacak tedbirlerle önlenebilir." dedi.
Programda, MİSGEP Takım Lideri Gökhan Güler de konuyla ilgili sunum yaptı.Toplantıya, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Yaşar Esen, belediye temsilcileri, akademisyenler ve iş insanları katıldı.

Editör: TE Bilisim