Çerkezköy Bakış- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4-10 Eylül tarihleri arası illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre Tekirdağ’da her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 105,91'den 114,70'e yükseldi.
Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, kentteki vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanmadığını söyledi. Tekirdağ’da vaka sayılarında minimal bir artışın söz konusu olduğunu ifade eden Kalkan, “Potansiyel olarak aslında çok daha fazla artabilecek bir il iken İstanbul’a yakınlığımız, geçiş yolları üzerinde olması dolayısıyla gerçekten de aşılamadaki ilimizin sağlık çalışanlarının ve saygı değer halkımızın verdiği yakın ilgi sonrasında daha fazla yükselmesinin önü alınmış durumda. Biz bu çalışmaları yaklaşan yeni içerisine girdiğimiz sonbahar ve kış aylarında daha fazla bedel ödememek için sizlerin aracılığıyla da tüm halkımızı daha fazla aşı olmaya davet ediyoruz. En iyi, iyinin düşmanıdır diyoruz. Biz şu an il olarak 3. 4. sıradayız. Bazen bir ilimiz önümüze geçiyor. Bazen tekrar biz onun önüne geçiyoruz.  Sağlık Bakanlığımızın bu renklendirme kategorisi de bizi hizmette bir yarış havasına soktu. Bu sebeple de illerimiz milletimize hizmet için aşı gibi basit bir tedbirle çok pahalı bedeller ödeme durumunda bizi bırakacak bir hastalıktan kurtaran, böyle bir imkan varken tüm halkımızı bundan yararlanmaya davet ediyoruz.” dedi.  


“GENÇLERİMİZİ BİZİM GÖNÜLLÜ ELÇİLERİMİZ OLMAYA DAVET EDİYORUZ”


“Çerkezköy’de de diğer büyük ilçeler gibi bazen biraz yükseliş yaşansa da ortalama ilimizin gösterdiği yükselişleri yaşıyor.” diyen Kalkan, “Ve biz burada da özellikle Çerkezköylü kardeşlerimizden, vatandaşlarımızdan da sağlık çalışanlarının yaptıkları hizmete aşı olmaya gelerek teşekkür borcunu ödeyebileceklerini düşünüyorum. Ayrıca özellikle gençlerimizi bu dönemde daha duyarlı olmaya ve halkımızı aşı olmaya teşvik etmeye, bizim gönüllü elçilerimiz olmaya da davet ediyoruz. Çünkü gelecek onların biz bütün buraları onlara emanet edeceğiz. Geleceğimiz, devletimiz onlara emanet edilecek. Bu yüzden aşının önemini, hastalıktan korunma tedbirlerinin önemini hissetmelerini ve bize de destek olmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


“REHAVETE KAPILMAYIN”


Vatandaşlara rehavete düşülmemesi konusunda uyarıda bulunan Kalkan, “Bunu da hatırlatmak isteriz, sosyal mesafe, maske ve aşı diyoruz. Herkese sağlıklı günler diliyoruz. Baharı güzel karşılayabilmek, sevdiklerimizle kucaklaşabilmek için aşılanmadan kimsenin sakınmamasını tekrar tekrara hatırlatmak istiyoruz.” dedi.


“AŞI OLANLARIN NE KADAR KOLAY ATLATTIKLARINI GÖRÜYORUZ”


Servislerde ve yoğun bakımlarda yatan hastaların ortalama yüzde 80’inin hiç aşılanmamış, ya da aşısını tamamlamamış bireylerin olduğunu ifade eden Kalkan, “Ve aynı şekilde vefatlarımızın da yüzde 90 civarında hiç aşılanmamış hastalarımız oluşturuyor. Bu anlamda da gerçekten her türlü şüpheden uzak bir şekilde biz tekrar tekrar aşılanmaya bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bizim önümüzde veriler var. Aşı olanların ne kadar kolay atlattıklarını görüyoruz. Hastanede gelirlerse çok az bir süre kaldıklarını görüyoruz. Yoğun bakımlara düşmediklerini, yoğun bakımlarda zor anlar yaşamadıklarını görüyoruz ve gözlemliyoruz.” dedi.  

Editör: TE Bilisim