Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından Fatih Mahallesi'nde bulunan Çorlu Deresi kenarındaki yaklaşık 50 bin metrekarelik alan iş makinaları ile düzeltilerek, ağaç dikimi için hazır hale getirildi.

Çerkezköy Bakış -
Çorlu Deresi kenarındaki yaklaşık 50 bin metrekarelik alan inşaat atıkları ve molozlordan temizlendi.

İNŞAAT ATIKLARI VE MOLOZLAR TEMİZLENDİ

Türk Metal Sendikası Huzurevi arkasında bulunan 50 bin metrekarelik alanın inşaat atıkları ve molozlor nedeni ile kötü bir görünüm arz ettiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Fatih Mahallemizde bulunan bu yeşil alandaki inşaat atıkları ve molozları temizleyerek, ağaç dikimi için hazır hale getirdik.



DERE KENARI YEŞİLLENECEK

Önümüzdeki günlerde bu 50 bin metrekarelik alanı ağaçlandıracağız. Yapacağımız ağaçlandırma ve çevre düzenlemesinin ardından Fatih Mahallesimizde bulunan bu alan yemyeşil olacak" dedi.

“İLÇEMİZİN AKCİĞERLERİ OLACAK”

Yapılacak ağaçlandırma çalışmasının ardından İstanbul girişinin daha modern ve güzel bir hale geleceğini belirten Akay, "Kalemci Sokak ve Hayvan Barınağı'nın yanındaki alanın ardından bu bölgede yapacağımız ciddi bir ağaçlandırma çalışması ile binlerce fidanı bu bölgeye dikeceğiz. Bir 10 yıl sonra söz konusu bölgede küçük bir orman oluşacak. Gelecekte bu ağaçlar Çerkezköy'ün akciğerleri olacak" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim