Beton yığınlarından, egzoza boğulmuş sokaklardan ve asfalt zeminlerden uzakta yemyeşil doğada huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. Doğayla iç içe denildiğinde aklımıza ilk kamp yapmak gelir. Sırtımıza sırt çantasını takıp, arabaya atlayarak kalbimiz nereye gidiyorsa oraya gidebiliriz. Kamp yakmak diğer tatil türleriyle karşılaştırıldığında hem eğlenceli hem de farklı bir deneyim bizlere sunuyor. Kamp yaparken birtakım hususları göz önünde mutlaka bulundurmak gerekiyor. Tamamen doğanın içinde olması sebebiyle bazı kuralları bilmek sorunsuz tatil geçirmenizi sağlayacaktır.

Kamp Malzemeleri

Sorunsuz bir tatil geçirmek istiyorsanız aşağıda sıralayacağımız malzemeleri mutlaka temin ediniz.

Sırt Çantası

Yanınıza orta veya küçük boy sırt çantası almalısınız. Çantanın içerisine; havlu, yedek kıyafetler, ilk yardım malzemeleri, temizlik eşyaları, böcekten korunmak için ilaçlar ve çakmak gibi birçok eşya alınabilir.

Kamp Ocağı

Sabah ya da akşamları keyifle yudumlayacağınız çay yapmak için kamp ocağını mutlaka temin etmek gerekiyor. İki gözden oluşan klasik kamp ocağıyla tatilde de muhteşem lezzetler yapabilirsiniz. Yalnız kamp ocağınıza yeteri miktarda yakıt tedarik ediniz. Ocağınızı yakıp, ihtiyaçlarınız doğrultusunda ocağı kullanmak için özellikle kibrite ya da çakmağa ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kamp Sandalyeleri

Kamp için gerekli olan malzemeler içerisinde sandalyelerde yer alıyor. Hamak, masa ve sandalye tarzı donanımlar kampta mutlaka olması gereken malzemelerin başında geliyor. Kamp yakarken konforunuzdan da ödün vermek istemiyorsanız ekstra donanımlara sahip eşyalar seçmelisiniz. Bunların içerisinde ön plana hamak çıkıyor.

Soğutucu Çanta

Şehirden uzak yerlerde kamp yapıyorsanız yiyeceklerinizin bozulmasını engellemek için mutlaka soğutucu çanta temin ediniz. Soğutucu çantalarla kutular kapasite ve yalıtım özellikleriyle beraber satışa sunulurlar.

Uyku Tulumu

Uyku tulumu almayı düşünüyorsanız, sıcaklık derecesini mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Tüm hava şartlarında kamp yaparken uyku tulumu temin etmek sizin büyük avantajınız olacaktır.

Aydınlatma Ekipmanları

Kamp yaparken temin etmeniz gereken bir diğer araç gereç aydınlatma ekipmanları olduğunu söyleyebiliriz. Kamp alanlarında genellikle aydınlatma ekipmanları yoktur. Aydınlatma ekipmanları kamp yaşamınızı kolaylaştıracak en önemli malzemeler içerisinde yer alıyor.

Uyku Matı

Kamp yaparken dahi konforunuzdan asla ödün vermek istemiyorsanız uyku matını mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Kamp uyku matlarında genel olarak yalıtım derecesi, “R” olarak kabul ediliyor. Kullanılacak mevsimine ve istediğiniz konfor seviyesine göre uyku matında önemli değişikliklerin olduğu söylenebilir.

Şapka

Yazın dik gelen güneş ışınlarına karşı önemli ölçüde şapka sizi koruyacaktır. Kış dönemlerinde ise, soğuktan korunmak adına mutlaka şapka giymenizi öneriyoruz.

Çadır

Bütçeyle alakalı herhangi bir sıkıntınız yoksa çadır seçerken daha konforlu olanını seçebilirsiniz. Çadır seçiminde özellikle ayakkabı koyabileceğiniz antre alanının olması gerekiyor. Ayrıca çadır alırken kişi sayısını da mutlaka göz önünde bulundurunuz.

Mutfak Araç Gereçleri

Kampın olmazsa olmazlarından bir tanesi de mutfak araç gereçleri olduğu söylenebilir. Yiyecekleri kolayca hazırlayıp, tüketebileceğiniz araç gereçleri mutlaka yanınızda getiriniz. Mutfak araç gereçlerindeki donanımların kesinlikle kampa uygun olması gerekiyor. Katlanabilir masa vb. malzemeler başta olmak üzere daha pek çok araç gereç eksiksiz şekilde yanınızda kamp esnasında olmalıdır.

Kampta Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

· Kamp malzemeleri listesi oluşturun.

· İlk yardım seti veya hayatta kalma kiti mutlaka yanınızda olması gerekiyor.

· Yazlık ve kışlık dönemler için ayrı ayrı malzeme listesi oluşturunuz. Özetle; yaz döneminde kampa gidecekseniz ona göre mutlaka liste oluşturunuz.

· Kampta sağlığınızı korumak adına gerekli olan tüm ilaçlarınızı yanınıza alınız. Böcek sokması vs. içinde özellikle birtakım ilaçları kampa giderken yanınıza alınız.

· Havluların yerine yanınıza mikrofiber kumaştan oluşan aşırı emici seyahat havluları almalısınız.

Editör: TE Bilisim