Çerkezköy Bakış- Atatürk Caddesi üzerindeki aile apartmanında annesi Emine, babası Serkan Mutlu ve halası Feraye Sancak ile birlikte yaşayan Ayten Mutlu, geçtiğimiz cumartesi günü akşam saat 20.00 sıralarında “markete gidiyorum” diyerek evden ayrıldı.

AİLE KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Ayten eve geri dönmeyince ailesi büyük panik yaşadı. Aile, yaptığı tüm aramalara rağmen cep telefonu da olmayan kızlarına ulaşamadı. Baba ise polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu.

MİNİBÜSE BİNMİŞLER

Aile, çevredeki güvenlik kamerası kayıtları ve polis incelemesi sonrası Ayten’in evlerinin yakınında bir erkekle buluştuğu ve el ele tutuşarak yürüdüğünü belirledi. Yapılan detaylı incelem de ise Ayten ve yanındaki kişinin KİPA kavşağından sarı minibüsü binerek Kapaklı istikametine gittiği belirlendi. Bu görünleler sonrası bir daha Ayten’in izine rastlanmadı.

İNTERNETTEN TANIŞTIĞI KİŞİ İLE Mİ KAÇTI

Yeğeninin yüzde 40 zihinsel engelli olduğunu ve 2 yıl önce de evden kaçtığını ifade eden halası Feraye Sancak, “O dönemde Ayten’e ulaşamayınca kayıp ihbarında bulunduk. İstanbul’a gitmiş ve karnı çok acıkınca polisten yardım istemiş. Yapılan araştırmanın ardından ise kayıp ihbarı sayesinde polis bize ulaştı ve kızımızı aldık. Ayten’in cep telefonu yok. Dışarıya çıkan birisi de değil. Sadece evden yakınlardaki markete gider arada. Sadece tableti var ve ondan internete giriyor.  Galiba bir uygulamadan arkadaş edinmiş ve biz onula buluşup kaçtığını düşünüyoruz. Kızımızın hayatından da endişe ediyoruz. Çok korkuyoruz. Görenler, yerini bilenler Allah rızası için 155’i arayıp bildirsin.” dedi.

Editör: TE Bilisim