Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Valiliği’nde düzenlenen projenin protokol imzasına, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut ve Dernek Başkanı Zeynep Bozkurt katıldı.
Gönüllü Proje Koordinatörü Güllü Kazak ile birlikte İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yurdanur Arıcan’ı ziyaret eden Dernek Başkanı Zeynep Bozkurt, projenin uygulaması sürecine dair bilgiler paylaştı.

POZİTİF AYRIMCILIK VURGUSU

Bozkurt, “Projemiz, ilçemiz özelinde, ülkemizdeki kadın girişimciliğini özendirmek, kadın istihdamını artırmak amacıyla; derneğimizin gönüllü proje koordinatörü Güllü Kazak tarafından hazırlanan “Kalkınma İçin Kadın Girişimi Şart” projemiz kabul edilmiştir. Derneğimiz kurulduğundan beri kadınları ilgilendiren konulara pozitif ayrımcılıkla yaklaşarak sorunların çözüm ortağı olmaya gayret göstermiştir ve göstermeye de devam edecektir. 12 ay sürecek projemiz 1 Ocak 2022/31 Aralık 2022 tarihlerini kapsayacaktır. Bildiğiniz üzere, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın girişimciliği istenilen düzeyde değildir. Kadınlar kalkınmaya gerektiği kadar katılamamakta ve yüksek olan girişimci özelliklerini sahaya yansıtamamaktadırlar. Projemizde ana amacımız ilçemiz genelinde özellikle dezavantajlı olan ve herhangi bir işte çalışmayan en az bin kadına girişimcilik becerisi kazandırarak kapasite geliştirme faaliyetleri yürüterek kadınların daha fazla istihdam edilmesini sağlamayı amaçlamaktayız. Bu kapsamda; kadınların kendi ayakları üstünde durmasını, kurumsal kapasite eğitimleri vererek kadınların güçlendirilmesi, fon kaynaklarına ulaşmasını, sivil toplumda aktif olmasını, özel sektör ile işbirliği içerisinde olmasını sağlamak, destek alabileceği kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarını öğrenerek sürdürülebilir çalışmalar yapmalarının önünü açmak hedefiyle yapacağımız çalışmalara ilçemiz Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kent Konseyi de proje paydaşımız olarak yer almaktadır. İlçemize kıymetli katkıları bulunan eski Kaymakamımız Sayın Atilla Selami Abban’ın desteklediği projemizi, göreve yeni başlayan Kaymakamımız Sayın Murat Duru’ya da sunarak desteklerini görmek bizi sevindirdi.  İlçe genelinde çalışmaya dâhil olacak kadınların proje tabanlı olarak üretime dâhil olması birinci önceliğimiz olacaktır. Projemizin ilçemiz özelinde, bölgemize ve ülkemize sağlayacağı faydayı artırmak ve sürdürülebilir faaliyetlerle örnek projeler oluşturmak amacıyla, tüm kurum ve kuruluşların desteklerini de beklediğimizi belirtmek isterim. Çünkü; Kalkınma İçin Kadın Girişimi Şart!’’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim