Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de eğitimde yaşanan devrim, her kademede farklı boyutlara taşınmaya devam ediyor. Devlet-hayırsever işbirliğiyle yeni eğitim yuvaları kazandırılmaya devam edilirken, bu yuvalarda eğitim gören öğrenciler de hem eğitim hem de teorik olarak geleceğe hazırlanıyor.

2019’DA DEVREYE GİRDİ

2023 Eğitim Vizyonunda yerini bulan mesleki okulların döner sermayelerinin güçlendirilmesi anlayışı ile Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojileri alanı döner sermaye işletmesi kapsamında 2019 yılında araç bakım onarım çalışmalarına başlamıştı. Bölüme, öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için teknolojik yatırımlarda yapılmaya devam ediyor.

İŞİMİZ İŞ PROJESİ KAPSAMINDA YENİLENDİ

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin motorlu araçlar teknolojisi alanındaki bakım ve onarım atölyesi Trakya Kalkınma Ajansı ile “2019 yılı İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında yürüttüğü “İşimiz İş” projesi kapsamında yenilendi.

PERİYODİK BAKIM YAPILIYOR

Servis gibi çalışan atölyede öğrenciler, sınırlı sayıda kabul edilen araçların periyodik bakımını yaparken, proje kapsamında alınan arıza tespit cihazı ile araçların arızalarını tespit ederek giderilmesini de sağlıyor. Bir araçla ilgili yapılabilecek her şeyi yapan öğrenciler ayrıca proje kapsamında alınan klima gaz dolum cihazı sayesinde yaklaşık 20 dakika içinde aracın klima gazını dolduruyor.
Bölgede gelişen imalat sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak güvenli, verimli, etkili ve Milli Eğitim Bakanlığının standartları ile uyumlu profesyonel eğitim sağlayarak ilçe sanayisinin kalifiye eleman gücünün arttırılmasına katkıda bulunan proje kapsamında, sağlanan yeni teknoloji ile öğrenciler teori ile pratiği birleştirerek, daha donanımlı şekilde okuldan mezun oluyor.


 

Editör: TE Bilisim