Çerkezköy Bakış- Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak 2006 yılında kurulması ile birlikte bazı meslekleri icra etmek için yeterlilik belgesi istenmeye başlandı. Teknik iş gücü gerektiren mesleklerde gerekli olan ulusal yeterliliklerin temellerini belirlemek amacıyla kurulan Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş 200’den fazla belgelendirme kuruluşu bulunuyor.
Bu kapsamda Çerkezköy’de Öztrak Caddesi No:72 adresinde faaliyet gösteren Akademik Gelişim Personel Belgelendirme’de taksi, otobüs, toplu taşıma, minibüs, kamyon şoförleri ve ticari araçlar mesleki yeterlilik belgesi alma şansı bulabiliyor.
Akademik Gelişim Personel Belgelendirme sahibi Abdullah Şakrak, “Mesleki Yeterlilik Belgesi, bireylerin herhangi bir meslekte, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından oluşturulmuş ulusal yeterliliklerde belirtilen şartları karşılamaları halinde sahip olabilecekleri bir belgedir. Mesleki yeterlilik belgesi sayesinde kişiler, ilgili meslekte yeterli bilgi ve beceriye sahip olduklarını belgeleme şansına sahip olmaktadırlar. Bunu sağlayabilmek için, MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları görevlendirilmiştir. Biz de yetkilendirilmiş bir belgelendirme kuruluşu olarak taksi, otobüs, toplu taşıma, minibüs, kamyon şoförleri ve ticari araçlar mesleki yeterlilik belgesi veriyoruz. Bir meslekte mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişiler, ilgili meslekte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşuna başvuru yaparlar. Yetkili belgelendirme kuruluşu kişinin başvurusunu uygun bulursa kişiyi değerlendirmeye tabi tutar. Bu değerlendirme çeşitli sınav türlerini içerebilmektedir. Değerlendirme sonucunda başarılı bulunan adaylar mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaktadırlar.” dedi.  

Editör: TE Bilisim