Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği üyesi Fikret Tanyeri, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu düzenlediği basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

“BU İŞLER EKİP İŞİ”

Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında yıllardır şoför esnafının bazı sıkıntıları olduğunu ifade eden Tanyeri, “Biz 2014 yılında derneği kurduk ve yıllardan beri devam ediyoruz. Dernekle de bir yere kadar gidiliyor. Bir servisçiler odası gündeme geldi. Bazı sıkıntılar oldu. İnşallah o da yakında kurulacak. Şoförler odasına aday olmamızın tek sebebi Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odasını Trakya’nın yıldızı yapmak için buradayız. Tekirdağ’da 8 tane şoförler odası var. Fakat sekizini de toplasan faydalı bir verim yok ortada. Biz bunu hissettiğimiz için, şoför esnafının daha huzurlu çalışması için bu işe giriştik. Ekibimizle, kendi şahsım adına bu işleri daha iyi yapacağımıza, daha verimli çalışacağımıza inandığımız için aday olmayı düşündük. İnşallah Allah’ın izniyle de yüzümüzün akıyla bu işten çıkarız. Bu işler ekip işi. Beraber çalışmak lazım. Hoşgörülü olmak lazım. Din, dil, ırk ayrımı yapmamak lazım. Ben daha öncede beraber olduğum arkadaşlarla bir köprü kurmak amacıyla gelmiştim. Bu köprü sevgi, saygı, hoşgörü köprüsüydü. Bu köprünün yine yanındayım. Yine tüm şoför esnafını bir araya toplayıp, daha huzurlu bir ortamda çalıştırmak için bu işe aday olmayı düşündük. Tabii bu süreçte şoför esnafının tutumu çok önemli.  Yani herkes malıyla, canıyla çalışıyor, bir değeri yok. Bugün 8 oda var, odada oturan herkes, oturduğu koltuğu bırakmıyor. Bazen gençlerin de önünü açmak lazım. Biz bu işe kalıcı gözle bakmıyoruz. Belki bir dönem yapıp bırakabiliriz. Belki olmayabiliriz ama kim olursa olsun gençlerle beraber çalışmak ihtiyacı duyulduğunu düşünüyorum. Mesela benim yanımda birkaç genç kardeşim var, çok meraklılar. İnşallah yarın öbür gün onlar da tecrübe kazanacaklar. Şoför odası için onlar da ellerinden ne geliyorsa yapacaklarına kendi şahsım olarak inanıyorum. Yarın öbür gün basında şunlar çıkacak, Fikret Tanyeri servisçi, taksiden, M plakadan, S plakadan ne anlar, kamyondan ne anlar. Ben taksicilik de yaptım, kamyonculuk da yaptım, minibüsçülük de yaptım. Şu an şehir içi minibüslerin yıllarca başkanlığını yaptım. Beni bu Çerkezköy’de tanıyan bilir. Ben bu işi yıllardan beri yapıyorum. Layıkıyla da yapmaya çalışıyorum. Ben mavi minibüslerde seçime girdim. Seçimi kaybedeyim satacağım sıramı dedim. Seçimi kaybettim arabamı sattım. Böyle de bir adamım ben. Beni bilen bilir.”dedi.

 “BAŞKAN SADECE KOLTUĞA YAPIŞIP KALMAYACAK”

Oda seçimlerinin 2022 yılı ocak ayında yapılması gerektiğini ifade eden Tanyeri,  “Aday olmamın sebebi de şu, kimsenin şahsına, karakterine laf söylemek benim haddim değil. Ben haddimi bilirim. Şunu anlatmaya çalışıyorum, şoförler odası şu an pasif. Çalışmıyorlar. Şoförün hakkını korumak için bu iş böyle olacak, burada yanlış yapıyorsunuz diyemiyorlar. Başkan sadece koltuğa yapışıp kalmayacak. Biz yıllarca minibüslerle Tekirdağ’a gittik geldik. Niye uğraştık bu kadar? Servisçi esnafı plakasına, ekmeğine sahip çıksın diye. Ben seçilirsem korsan diye bir şey kalmayacak. Ben çıkarım meydana. Ben oturmaya değil çalışmaya geldim. Eğer benim dönemimde bir tane korsan görürseniz o zaman gelip bana hesap sorun.” ifadelerine yer verdi.
Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu da, Fikret Tanyeri’ye başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim