Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Kaymakam Duru’ya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de eşlik etti.
Ziyaret kapsamında moda tasarım teknolojileri alanı ve yiyecek içecek hizmetleri alanındaki eğitim gören öğrenciler ve öğretmenler ile bir araya gelen Kaymakam Duru, çocuk gelişimi ve eğitimi alanını da ziyaret ederek minik öğrencilerle yakından ilgilendi.

“BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”

Okul ve atölyeleri inceleyen Kaymakam Duru, Okul müdürü Tuğrul Selimoğlu ve öğretmenlerden okul hakkında bilgi aldı. Kaymakam Duru, “Böylesi başarılı bir okulu ziyaret etmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Okulumuz 2009 yılında açılmış olup “Çocuk Gelişimi, Moda Konfeksiyon ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında toplam 392 öğrenciye eğitim veriyor. Ayrıca bünyesinde bulunan Uygulama Anaokulunda 3,4 ve 5 yaş grubunda 41, açık lise "çocuk gelişimi" grubunda ise 31 öğrencisi bulunmaktadır. Döner sermaye işletmesi bulunan okulumuzda 2020 yılı net karı 540 bin TL olup, moda konfeksiyon bölümü cerrahi maske, yiyecek içecek hizmetleri bölümü açılış kokteyl üretimi yapmaktadır. Birçok uluslararası yarışmalarda dereceye sahip olan okulumuz, 2020 yılında yiyecek içecek hizmetleri bölümü 18 farklı kategoride uluslararası derece almış olup, Türkiye'de en başarılı lise 2’cilik ödülü almıştır. Mezunlarının büyük bir bölümünü ara eleman olarak yetiştiren okulumuz, yüzde 27'sini yükseköğrenime kazandırmıştır. Tekirdağ il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu akademik başarı değerlendirme sınavlarında kültür derslerinde göstermiş olduğu başarısı ile birçok derste Tekirdağ'da eğitim veren meslek liseleri arasında ilk 5’te yer almıştır. Okulumuz ayrıca Gökdoğan adında bir havacılık kulübü kurmuş, 2020 yılında Gaziantep'te, 2021 yılında ise Bursa'da yapılan TEKNOFEST yarışmalarında 720 takım arasından finalist olma başarısı göstermiştir. Okulumuzu ve yavrularımız takdire şayan başarıya taşıyan okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür edip öğrencilerimizi kutlayarak başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim