Çerkezköy Bakış - Anma programı okulun konferans salonunda saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri ile başladı. Siren sesleri ile duygulanan öğrenciler ve öğretmenler, saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan yüksek sesle İstiklal Marşını gururla okudular.
İstiklal Marşının okunmasının ardından program moderatörlüğünü üstlenen 6/A sınıfı öğrencileri Berrak Arabacı ve Ensar Çetin program açılışını yaptı. İlk olarak kürsüye günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Sosyal Bilgiler öğretmeni Pınar Köse davet edildi. Köse, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

“ORATORYOLAR SERGİLENDİ”

Ardından 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan “Benim Adım Mustafa Kemal” ve “İngilizce Atatürk” adlı Oratoryolar sergilendi.
Oratoryolardan sonra, 2. ve 3. sınıf öğrencilerinden oluşan “Atatürk Korosu” Atatürk şarkıları seslendirerek salondaki tüm dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Korodan sonra Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben 2/A sınıfı öğrencileri Batu Demirel, Zahide Ecrin Can ve Mehmet Kerem Esen “Atatürk”, 3/A sınıfı öğrencileri Ahmet Bartu Metin ve Mehmet Efe Korkmaz  “İzindeyiz” adlı şiirleri seslendirdi. 4. Sınıf öğrencileri de “Atatürk’ten Son Mektup” adlı metinlerini sırayla seslendirerek izleyenlere Mustafa Kemal’in yorumundan aktarımlarda bulundular.

Şiirlerin ardından 4/B sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Zeybek Gösterisi” sahnede yerini aldığında öğrenciler ve öğretmenler tarafından büyük beğeni aldı.

Son olarak bayrak gösterisi ile birlikte öğrencilerin tek tek seslendirmelerde bulunduğu gösteri sahnede yerini aldı. Yapılan tüm gösteriler öğrenci ve öğretmenlerden büyük beğeni aldı. Duygu dolu dakikaların yaşandığı programda öğrencilerin günün anlamına uygun duruşu öğretmenleri tarafından takdir edildi.

Program sonunda kapanış ve teşekkür konuşması yapmak için Okulun Genel Müdürü Mehmet Demirbaş davet edildi.

Demirbaş; “Gerçekten bugünün anlamını bizlere tam olarak yaşattıran öğrencilerimize teşekkür ederim. Ayrıca sizleri bu şekilde yetiştiren öğretmenlerimize de sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim. Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsaydı sizlerle gurur duyardı. İlkelerini yaşatabilecek yeni nesil sizlersiniz. Programda emeği geçen herkese emeklerinden dolayı teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim