Çerkezköy Bakış- “Kariyer Yolunuzda İŞKUR Hep Yanınızda” sloganı ile çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kampüste öğrencilere hizmet veriyor.

Meslek Danışmanları yaptıkları bilgilendirmede; “Faaliyetlerimiz kapsamında öğrencilerle yüz yüze iletişim kurmayı, değişen ve gelişen şartlar karşısında izlemeniz gereken yol haritalarını oluşturmayı, kariyer planlamanıza destek olmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin, gerek mezuniyet öncesi gerekse de mezuniyet sonrasında, en yakın destekçisi olmaya devam edeceğiz.”  açıklamasında bulundular.
Meslek Danışmanları öğrencilere; “Kendi geleceğinize yatırım yapmanız için en değerli zamanlarınızdan birisi üniversite dönemidir. Üniversite hayatınız boyunca çizeceğiniz kariyer rotası, alacağınız eğitimler, yapacağınız stajlar, kazanacağınız beceriler ve kendinize yatırım yaptığınız her alan mezun olduktan sonra iş hayatında size yardımcı olacaktır.” tavsiyesinde bulundular.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER İLE YÜZ YÜZE İLETİŞİME GEÇİLİYOR

İŞKUR Meslek Danışmanlığı hizmeti üniversitelerde İŞKUR Kampüste etkinliği başlığı altında, üniversiteli gençler ile yüz yüze iletişime geçiyor, öğrencilerin geleceklerine yön verirken doğru kararlar almaları, emin adımlarla ilerleyerek kariyer planlaması yapmaları, iş hayatı konusunda farkındalık kazanmaları için yöntem desteği vermek için yoğunlaştırılmış bir İş ve Meslek Danışmanlığı programı sağlıyor.

İŞKUR KAMPÜSTE ÖĞRENCİLERİ NELER BEKLİYOR?

İŞKUR Kampüste sizlerle çalışmak için dilinizden de derdinizden de anlayan Meslek Danışmanları var. Meslek Danışmanıyla görüşerek İŞKUR’un tüm hizmetlerine ilişkin bilgi alabilir; deneyim kazanırken gelir elde etmek de istiyorsanız İşbaşı Eğitim Programları hakkında bilgi alıp uygun ilanlara başvurabilirsiniz.

Mezuniyetiniz sonrası işgücü piyasasına daha emin adımlarla girebilmeniz için bireysel danışmanlık hizmetleri ile Meslek Danışmanları size destek oluyor. İŞKUR Kampüste hizmetleri kapsamında, Öğrencilere kişisel farkındalıkları ve diğer iş arayanlar arasında ayırt edilebilirliği artırmak için etkili iş görüşmesi ve CV hazırlama teknikleri gibi eğitimler veriliyor.
Mezun durumdaysanız veya işe girmek istiyorsanız İŞKUR’da kayıtlı binlerce açık iş ilanından durumunuza uygun olanları İş ve Meslek Danışmanınızla inceleyebilir ve başvurabilirsiniz. İş arama becerileri, CV hazırlama teknikleri, Mülakat Teknikleri, İş arama Kanalları seminerlerinin tarihlerini öğrenebilirsiniz.

İŞKUR’un desteğini daha da yoğun almak istiyorsanız İş Kulüpleri hakkında bilgi alıp, iş kulüplerine katılma fırsatı elde edebilirsiniz.
Kariyer günleri, istihdam fuarları gibi işverenlerle doğrudan iletişime geçebileceğiniz faaliyetlerin tarihlerini öğrenebilirsiniz.
Mesleki Yönelim Test Bataryamızı uygulayarak doğru meslek seçimi için geleceğinize ışık tutabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim