Çerkezköy Bakış - Gaziosmanpaşa Mahallesi Fatih Caddesi Yazıcıoğlu İnşaat No:14 (Dekor Düğün Salonu karşısı) adresinde düzenlenen kermesin açılışına, Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İHH Tekirdağ Şube Başkanı Süleyman Çalışkan, Tekirdağ İnsani Yardım Derneği Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk,

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, belediye meclis üyeleri, AK Parti Çerkezköy ilçe yönetimi ve davetliler katıldı.

“YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER”

Yapılan açılış duasının ardından konuşan Tekirdağ İnsani Yardım Derneği Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk, emeği geçen herkese teşekkür etti. Bulduk’un ardından konuşan İHH Tekirdağ Şube Başkanı Süleyman Çalışkan, “Hepinizden Allah razı olsun. Yetim ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar yararına yapılan bu kermese icabet etmeniz bizleri onurlandırdı. Peygamberimiz (SAV) kim bir yetime sahip çıkarsa cennette inşallah yakın olacağız diyor. Yani bizler şu anda dünyanın durumuna bakıyoruz dünyada en dezavantajlı kitle yetimlerdir. Dünyada 400 milyon yetim olduğu söyleniyor kayıtsız. Kayıtlı 140 milyon yetim var. Türkiye’de ya da İslam coğrafyalarında en fazla yetim himaye eden STK 125 bin yetimle İnsani Yardım Vakfıdır. Bununla övünemiyoruz. Çünkü misyoner bir Amerikalı STK dünyada 4 milyon yetime himayelik ediyor. Ancak şöyle bir durum var; en fazla yetim İslam ülkelerinde dedik ya, İslam ülkelerini gelip bombalıyorlar, sonra çocukların babalarını öldürüyorlar. Sonra diyorlar ki yetimlerinize sahip çıkacağız. Sahip çıkıyorlar kendi ideolojilerine göre. Ama nerede kullanıyorlar? Sınırda kaçakçılıklarda, organ mafyacılığında, cinsel istismarlarda bizim yetimlerimizi kullanıyorlar. Ben şuanda size tebliğimizi yaptım. Benim görevim tebliğ. Bu konuda eğer duyarlılık kabul edip yetim himayesinde kendimizi hala görevli görmüyor isek Rabbimizin huzurunda hesap vereceğiz. Bu konuda size istismar yapmıyorum. Çok önemli bir konu. Eğer yetime sahip çıkarsak dünya güzel olacak. ‘Yetim gülerse dünya güler’ bizim sloganımız. Çünkü eğer yetime sahip çıkarsak okuryazar olmayan, cahil bir kitle olmayacak gelecekte. Biz onları barındırıyoruz, eğitiyoruz ve yeni yetimler olmasın diye beraber mücadele ediyoruz.” dedi.
 Konuşmalarına ardından davetliler kermesi gezdi.

Editör: TE Bilisim