Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de başta asayiş ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, meydana gelen olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi ve şüpheli şahısların yakalanmasında etkin şekilde mücadele edilmesi amacıyla geçtiğimiz Eylül ayında kurulan  “Yunus timleri” görevlerini başarıyla sürdürüyor.

AKTİF GÖREV ÜSTLENİYORLAR

24 saat esasına göre ikişer kişiden oluşan iki tim, ilçenin cadde ve sokaklarında devriye görevi yapıyor, haber merkezinden gelen ihbarlara anında müdahale ediyor. Tim, özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde aktif görev üstleniyor.

VATANDAŞLARA GÜVEN VERİYORLAR

1,5 ay gibi kısa bir sürede yunus timleri, suçluların da korkulu rüyası olmaya başladı. Motosikletli yunus timleri, göreve başlandığından beri 20’ye yakın ruhsatsız, 10’a yakın kuru ve yine 10’a yakın kuru sıkıdan çevirme tabanca ele geçirdi. Çok miktarda uyuşturucu madde yakalayan ve uyuşturucu satıcısını gözaltına alan tim, diğer asayiş olayları ve yol uygulamalarına da katılıyor. İlçenin her noktasında vatandaşların karşısına çıkan timler, vatandaşlara güven veriyor.
 

Editör: TE Bilisim