Çerkezköy Bakış - Dolar/TL kuru ile petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarında da zamları beraberinde getiriyor. 20 Kasım itibariyle benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş, LPG’ye 45 kuruş zam uygulanacak. Haberi duyan çok sayıda Çerkezköylünün zammın pompalara yansımadan önce istasyonlara akın etmesi kuyruğa neden oldu.

“VATANDAŞA YAZIK DEĞİL Mİ?”

200 liralık akaryakıt aldığını belirten emekli Halil Kaya, “Her gün bu pahalılık nedir? Artık tamam bıçak kemiğe dayandı derler ya hani öyle. Bir çaresine bakmak lazım. Bu Allah’tan reva mıdır? Vatandaşa yazık değil mi?” dedi.

“ZAMLARA ALIŞTIK”

Kabil Kır da, “Ortam gerçekten çok kötü her geçen gün. Akşam aldığımız fiyatla yarın alacağımız fiyat arasında çok büyük fark var. Bu gidişatın sonu iyi değil. Zamlara alıştık zaten. Her gün aynı şeyler. Bir günde milletin yüzde 5 para kazandığı bir yerde, milletin her gün yüzde 5 fakirleşmesi bunları getiriyor” ifadelerini kullandı.

“YARI YARIYA FARK VAR”

İşçi servisçiliği yapan Aydın Sevgül de, “Çalış çalış yetiştiremiyoruz yakıtı. Geçen seneki yakıt fiyatı nerede, bu seneki yakıt fiyatı nerede? 2 ay önceki yakıt nerede şimdi yakıt fiyatı nerede? Şu an benim depo 700 TL’ye doluyor. Eskiden 450 TL’ye doluyordu. Hemen hemen yarı yarıya fark var. Gerçekten yetiştiremiyoruz. Depoyu şu anda mecbur fulleyeceğiz. Bizim depoların mecbur hep dolu olması gerekir” dedi.

“VATANDAŞIN HALİ ORTADA”

Akaryakıt almaya gelen Cesim Çelik ise, “Vatandaşın hali ortada. Zaten herkes mağdur. Yapılacak bir şey yok. 50 kuruş zam geliyor diye de birisine karşı gelecek durumumuz da yok” ifadelerine yer verdi.

“DEPOYU FULLYENLER ARTIK YOK”

Efe Akaryakıt istasyonu Müdürü Ersan Söylemez, “Dolar artışı zaten ortada. Buna bağlı olarak da brent petrolün artması sebebiyle bu zamlar devam edecek. Yılbaşına kadar herhalde benzinin litresi 10 TL’yi falan bulur düşüncesindeyim. Vatandaşlar da mecburen benzinliklere akın ediyor. Aslında 100 TL alan da 50 TL alan da benzinliklere hücum ediyor. Ama yüksek litre alanlarda tabii geliyor müşteri ne yapıyor 10 TL veya 15 TL’nin üzerine düşüyor doğal olarak. Aslında çoğu da geliyor kredi kartı ile alıyor. Genelde 200-300 TL alanlar var tabii de depoyu fulleyenler artık yok. Kredi kartında limit varsa tabii ki doldurur. Ama sonrasında yine ödemesinde onlar zorlanıyor.” dedi.

LPG 7,13 TL OLDU

Çerkezköy’de 8,23 TL olan motorinin litre fiyatı zammın ardından 8,73’e, 8,17 TL olan benzinin litre fiyatı 8,69 TL’ye, 6,68 olan LPG’nin litre fiyatı ise 7,13 TL’ye yükseldi.

Editör: TE Bilisim