Çerkezköy Bakış -Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, oda binasında yaptığı basın açıklamasında oda başkanlığına yeniden aday olacağını açıkladı.
As, yaptığı açıklamada, “2016 yılından bu yana başkanlığını yapmakta olduğum Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın önümüzdeki 23 Ocak 2022 pazar günü yapılacak olan oda başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağımı esnafımıza ve vatandaşlarımıza açıklamak istiyorum. Sahada esnafımızla yaptığımız görüşmeler, bununla beraber yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte oluşturmuş olduğumuz değerlendirmeler sonucunda bu kararı almış bulunmaktayız. Almış olduğumuz bu kararın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra seçildiğimiz takdirde yine aynı şekilde ciddi çalışmalar yaparak esnafımıza faydalı olacağımızın sözünü buradan veriyoruz.” dedi.  

“ÇERKEZKÖYÜMÜZE BİR UKOME BİRİMİ AÇMIŞ OLDUK”

Yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren As, “Tekirdağ 2014 yılında büyükşehir olduktan sonra ticari plakalar da bulunan bütün esnaf arkadaşımızın arşivleri tamamen Tekirdağ'a gitti. Bununla beraber Tekirdağ ulaşıma gidip gelmek büyük bir sorun büyük bir sıkıntı oluyor, aynı zamanda bir zaman kaybı oluşuyordu. Bunun önüne geçmek adına Çerkezköy belediye başkanımız ve büyükşehir belediyesindeki yetkililerle görüşme yapmamız sonucu 2018 Mart ayı itibarıyla Çerkezköy’ümüze bir UKOME birimi açmış olduk. Bu açmış olduğumuz birimle hem zaman kaybının önüne geçmiş olduk hem de Tekirdağ'a gitme zorunluluğu ortadan kaldırmış olduk. Çünkü bizim özellikle ticari plakalarda yol izin belgesi olsun, çalışma izin belgesi olsun devirlerde ve model değişikliğinde mutlaka bu tür yani yazışmaların tamamı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME biriminde yapılıyor. O günden bugüne de şu anda halihazırda onları Çerkezköy’deki kurulmuş olan UKOME biriminde yapmaya devam ediyoruz. Bunun haricinde kurtarıcımız yetersizdi. Yani var olan kurtarıcımız şu anda esnafımıza tam olarak hizmet veremiyordu. Bunu ne yapmamız gerektiğini düşündük. Genelde bizim araçlarımız 27-29-30 kapasiteli koltuklu. Bunu büyütmek adına daha göreve geldiğimiz ikinci ayda falan da büyütmemiz gerektiğini düşündük. Küçük kurtarıcıyı verip büyük kurtarıcı aldık ve o günden itibaren de hiçbir kar amacı gözetmeden esnafımıza 24 saat kurtarıcı hizmeti vermeye başladık.  İnşallah bundan sonra vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERME ADINA ÇALIŞMALAR YAPTIK”

 As, “Hepimizin bildiği gibi 2020 yılının Mart ayında bir pandemi süreci yaşadık. Bu pandemi sürecinin yaklaşık 1-1,5 sene gerçekten esnafımızda çok büyük etkileri oldu. Biz bunların çalışmalarını yakından takip ettik. Esnafımızın mağduriyetlerini giderme adına çalışmalar yaptık. Tabii bu pandemi sürecinde hükümetimizin aldığı tedbirler doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Esnafımıza nasıl fayda oluruz bununla ilgili çalışmalar yaptık. İlk başta biraz sıkıntılı oldu süreç. Ama sanayi kenti olduğumuzdan dolayı gerçekten yani esnafımızın çok mağdur olmadığını düşünüyorum. Yani burada taksici esnafımız olsun, J plaka, M plaka ve diğer nakliyeci esnafımız olsun çok az bir zararla bu pandemi sürecini atlattık diye düşünüyorum. Onun haricinde baktığımızda benim her zaman savunduğum ve ön planda tuttuğum Çerkezköy ve Kapaklı gelişen bir yer gerçekten. Devamlı göç oluyor sanayi kenti olmamızdan dolayı. Yani birleşik iki ilçe olarak bakmak lazım. Fakat burada toplu ulaşımda zaman zaman vatandaşlarımızın şikayetleri belki sizlere de geliyor. Biz bunların önüne geçmek adına özellikle esnafın huzurunu sağlamak bununla beraber vatandaş memnuniyetinin ortaya çıkarmak adına birleşme konusunda yani toplu taşıma araçları dolmuş plakalı araç sahiplerine zaman zaman burada toplantılara çağırdık. Ama Kapaklı Belediyesi ama Çerkezköy Belediyesi bunlara müdahil oldu. Yani şimdi o günden bugüne evet bir yol aldık mı aldık. En azından kendi fikirlerini düşüncelerini onlar da kendi aralarında değerlendirdi. İnşallah bu birleşmeyi çok önemsiyorum. Bundan sonra yapacağımız toplantılarda da yani bu birleşmeyi sağladıktan sonra hem huzurlu bir çalışma ortamı olacak hem de bununla beraber vatandaş memnuniyeti ortaya çıkacak. Çünkü yeni yeni hatlar oluşuyor. Göçten dolayı yeni yeni güzergahlar oluşturmak zorundayız. Bunun önüne geçmek adına veya bu çalışmaların daha düzgün daha ciddi bir şekilde yapılması adına bu birleşmeye çok önemsediğimi buradan size söylemek istiyorum.” şeklinde konuştu.

“KORSAN TAŞIMACILIK BİZİM KIRMIZ ÇİZGİMİZ”

Korsan taşımacılık bizim kırmız çizgimizdir diyen As, “Her zaman korsan taşımacılığın karşısında olacağız. Hiçbir zaman hiçbir esnafımızın hakkını yedirmemek adına, kesinlikle hak hakkaniyet çerçevesinde ne gerekiyorsa esnafımızın yanında olacağımızı, dik duracağımızı ve sorunları her zaman en kısa zamanda çözüme kavuşturacağımızı bilmenizi istiyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim