Çerkezköy Bakış- Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Seminerde açılış konuşmasını yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, öğrencilere pes etmemeleri gerektiğini ifade ederek, Çerkezköy olarak büyük başarı hikayesini birlikte yazacaklarını kaydetti.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARISINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELER?

Seminerde öğrencilere üniversite sınavında başarılı olmanın yöntemlerini anlatan Bedelioğlu, öğrencilerin hayalleri olduğunu ifade ederek, kendisinin öğrencilik yıllarında yaşadıklarını öğrencilerle paylaşarak öğrencilerin çalışma motivasyonu ve ders çalışma ortamları hakkında bilgilerini paylaştı. Başarı için neler yapılacağı ve nelerden uzak durulacağını örneklerle anlatan Süleyman Beledioğlu, öğrencilerin başarısını etkileyen faktörler üzerinde durarak, öğrenme, dikkat ve hafıza ile ilgili bilgileri verdi.

DÜZENLİ UYKU ÖNEMLİ

Düzenli uykunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Süleyman Beledioğlu, "Her gün aynı saate uyuyup aynı saate uyanmak çok önemli. Eğer düzenli uyumazsak biyoritmik saatimizdeki değişiklik beynimizin bilişsel fonksiyonlarını yavaşlatır. Öğrenme ve hafızamızı kullanma performansımız biyolojik saat kurgumuzla yakından ilgilidir. Akşam yatmadan önce çalıştığımız 2 saat sabah kalktığımızda çalıştığımız 2 saate göre daha etkilidir. Uyumadan hemen önce çalışılan konular, uykudan uzun süre önce çalışılan konulardan daha iyi hatırlandığı tespit edilmiştir. En anlamadığınız konuyu yatmadan önce çalışın ve cep telefonu, bilgisayar ve televizyon ile ilgilenmeden gidip hemen yatın. Bir işi yaparken başkalarına sormayın asla pes etmeyin ve hayallerinizin peşinden gidin. Başkalarının düşüncesinin hayallerinizi gölgelemesine izin vermeyin" dedi.

Editör: TE Bilisim