Çerkezköy Bakış - Sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri olan İrmet Hospital, yeni doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla kadrosunu güçlendirmeye devam ederek hizmet kalitesini artırmaya sürdürüyor.
Bu kapsamda daha önce birçok sağlık kuruluşunun hazırlık aşamasında bulunan ve başhekimlik görevini üstlenen Dr. Mehmet Baş, İrmet Hospital’de başhekim olarak göreve başladı.

DR MEHMET BAŞ KİMDİR?

Yaklaşık 30 yıllık meslek tecrübesine sahip olan Dr. Mehmet Baş,  1983 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olarak Kars’ta 2 yıl mecburi görevini tamamladıktan sonra 1986 yılında Or-Ahayim Hastanesi Acil servis ve nöbetçi hekimliğini, 1989 yılında International Hospital İstanbul Hastanesinin kuruluş ve açılış aşamasında yer alarak burada acil servis ve kat hekimi olarak görev aldı. 1990 yılında International Hospital İstanbul Hastanesi Başhekim Yardımcılığına getirildi. Burada başhekimlik ve tüm stad konserlerinde sağlık başkanlığı ve Camel Trophy Dünya seçmelerinde sağlık başkalığı yaptı. 2000 yılında International Hospital İstanbul Hastanesinden istifa ederek Kadıköy Acıbadem Hastanesi başhekimliğine getirildi. 2000-2002 yılında Kadıköy Acıbadem Hastanesi, 2002-2005 yılında Acıbadem Bakırköy Hastanesi, 2005-2006 yılında International Hospital İstanbul Hastanesinin Acıbadem Sağlık Hizmetleri tarafından satın alınması aşamasında uyum çerçevesi içinde başhekimlik, 2006-2008 yılları arasında da Acıbadem Bakırköy Hastanesinin başhekimliği ve Mesul Müdürlüğü görevinde bulundu. 2008 yılında Türkiye’de ilk kez kurulan Acıbadem Sağlık Grubu Mevzuat ve Resmi İlişkilerden Sorumlu Başhekimliğine getirildi, bu görevinin yanında 2008-2011 yılları arasında Acıbadem Maslak Hastanesi Mesul Müdürlüğünü de sürdürdü ve 2011 yılının 2. yarısına kadar da Acıbadem Sağlık Grubu Mevzuat ve Resmi İlişkilerden Sorumlu Başhekimliği görevini devam ettirdi. Ocak 2013 sonunda Acıbadem Sağlık Grubundan ayrılarak Memorial Sağlık Grubunda Mevzuat ve Resmi İşler Grup Başkanlığını kurmak ve ekibini oluşturmak üzere Şubat 2013 başında göreve başladı. 2014 yılında Serbest Danışmanlık yapmaya başladı ve Cihangir Vakfının kurulması aşamasında yasal süreci takip ederek vakfın kurulmasını tamamladı ve halen vakfın yönetim kurulu üyeliğini ve genel koordinatörlüğünü sürdürmekte olup, akabinde Cihangir Üniversitesini kurmak için kendi ekibini kurarak çalışmalara başladı.
2016 Nisan ayında Anadolu Sağlık Ataşehir Tıp Merkezinde Başhekim ve Mesul Müdür olarak göreve geldi. 2018 Nisan ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Kolan British Hospital Grubunun İşletme Direktörlüğüne getirildi. 2019 Mayıs ayında Özel Elit İstanbul Tıp Merkezinde Başhekim / Mesul Müdür olarak göreve başladı. 2021 Mayıs ayı başında Özel Mecidiyeköy Çevre Hastanesinin Fertillife Sağlık Grubu tarafından satın alınması üzerine Özel Mecidiyeköy Çevre Hastanesinde Başhekim / Mesul Müdür olarak göreve başladı. 1 Kasım 2021 tarihi itibarı ile görevinden istifa ederek ayrıldı.

Editör: TE Bilisim