Çerkezköy Bakış - Ev hanımı Fatma ve oto tamircisi Gökhan Belli çiftinin 2 yaşındaki kızları Yaren Belli’ye 2019 yılında SMA Tip 1 teşhisi kondu.  Yaren Bebek için gen tedavisi yapılması gerekiyor. Bu tedavinin maliyeti ise yaklaşık 2,3 milyon (Euro) (26 Milyon TL) para gerekiyor. Döviz kurundaki artış nedeniyle bu miktar sürekli değişkenlik gösterirken, aile tüm imkanlarını seferber etse de bu parayı bulamadı. Tekirdağ Valiliği’nin izniyle yardım kampanyası başlatıldı.

YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Şuana kadar Yaren bebek için 1 milyon 972 bin TL para toplanabildi. Kızının sağlık durumunu her geçen gün kötüye gittiğini belirten baba Gökhan Belli, hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi. Belli, “Kızım 2019 yılında SMA Tip 1 hastalığına yakalandı. Yaren şu an 2 yaşında. 5 ayrı cihaza bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. 2 yıllık yaşamının yarısından fazlası yoğun bakımlarda geçti. Dayanacak hiç zamanı kalmadı. 2019 yılında Amerika’da bulunan Zolgensma gen tedavisi ilacı kesin çözüm fakat maliyeti yaklaşık 2,3 milyon Euro. Türkiye’den yaklaşık 55 çocuk bu parayı toplayıp yurt dışına tedaviye gitti. Başını tutamayan, yürüyemeyen çocuklar yürümeye başladı. Bizim bu ücreti tek başına karşılamamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

PARA TAMAMLANIRSA TEDAVİ İÇİN DUBAİ’YE GİDİLECEK

Kızının tedavisi için 26 milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu, ancak şu ana kadar gereken paranın yüzde 7,54’nün toplanabildiğini belirten Belli, “Dubai’de bulunan bir hastanede Yarenimizin tedavi alabilmesi için 26 milyon TL toplanması gerekirken, şuan 1 milyon 972 bin TL’si toplandı. Yaşamak için tek şansı Dubai’deki zolgensma gen tedavisi olan Yarenimizin için hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz.” dedi.

SMS İLE DESTEK

Yaren bebeğe destek olmak isteyenler 10 TL ücret karşılığında 5965’e “Yaren” yazıp mesaj atabilir. Ya da Yaren Belli adına açılan Ziraat Bankası TR92 0001 0001 0697 0528 6050 01 iban numarasına para göndererek destek olabilirsiniz. 


 

Editör: TE Bilisim