Çerkezköy Bakış- Olay, Şeyhsinan Mahallesi Kılıç Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (TESKİ) ait su borusu henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Bu sırada Atatürk Bulvarı istikametine seyir halinde olan bir kamyonun geçişi sırasında yol çöktü. Kamyonun arkasında seyir halinde olan Sevda K. yönetimindeki 59 PB 400 plakalı otomobil ise çökme sonrası oluşan çukura girerek devrildi. Meydana gelen kazada otomobil sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan Aslıhan T., M.F., L.K. yaralandı.
 


Çevredeki vatandaşlar yaralıların yardımına koşarken durum sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada olay yerinden geçen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaşanan kazayı görmesi üzerine aracından inerek olayla ilgili bilgiler aldı. Polis ekiplerince tedbir amaçlı yol kapatılırken yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi edilmek üzere Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 


“KIRIK BÜZ BORU ÜZERİNE POŞET KOYDULAR”

Başkan Sarıkurt, TESKİ yetkililerini arayarak görevlilerin bölgeye sevk edilmesini sağladı. Mahalleli yıllardır aynı bölgede sorunun olduğunu ve TESKİ’nin çalışmalarını eksik yaptığını iddia ederek Başkan Sarıkurt’a altyapı ile ilgili şikayetlerini iletti. Sokak üzerinde TESKİ ekiplerince 4 defa çalışma yapıldığını ifade eden bir mahalleli çalışanların kırık büz boruyu değiştirmek yerine üzerine poşet geçirdiğini iddia etti. Bu durumu bazı vatandaşların kayda aldığını ifade ederek sözlerine devam eden mahalleli, “Az ileride kazım yapılıyor. Kazım yapıldıktan sonra oradaki arkadaşlar bizzat görüyorlar, çalışmalarının nasıl olduğunu bizlere söylüyorlar. Kırılan büz boruyu değiştirmek yerine çalışan kırık büz borunun üzerine poşet koyuyor, yanlarına tahta koyuyor ve üzerini kapatıyorlar. Geçen yıl bu olay 4 defa tekrar etti.  Biz o çalışmaları kendi gözlerimizle gördük. Arkadaşların bazıları kayıt aldı ve bunu CİMER’e bildireceklerini söylediler. Başkanım olay bu şekilde biz kendi gözlerimizle gördük. Geçmiş olsun” dedi. 
Devrilen otomobilin olay yerinden kaldırılmasının ardından TESKİ ekipleri çalışmalara başladı.

Haber:Çorlu Haber

Editör: TE Bilisim