Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, hızlı tren projesi ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi. 

YÜZDE 48 FİZİKSEL İLERLEME SAĞLANDI

Üç kesimden oluşan 229 kilometrelik Halkalı-Kapıkule Projesi'nin ilk etabı 153 kilometre uzunluğundaki Çerkezköy-Kapıkule kesiminin yapımında yüzde 48 fiziksel ilerleme sağlandı.

67 kilometrelik Ispartakule-Çerkezköy kesimi için ihale süreci devam ediyor. 9 kilometrelik Halkalı-Ispartakule bölümünde yapım çalışmaları başladı.

Geçtiğimiz günlerde gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Tekirdağ’a geldiğini hatırlatan Çetintaş, bakan Karaismailoğlu’nun 2023 yılında Halkalı-Kapıkule arası tamamlanacağını müjdelediğini söyledi.
Çetintaş, “Hızlı tren projesiyle ilgili gerçekten 24 saat esasına göre çalışmalar sürüyor. BSH kavşağında hızlı tren viyadükle yükselecek. Alttan geçen hemzemin geçitten araçlar geçmeye devam edecek. İstasyon Mahallesi’ndeki hemzeminde de çıkış olan tarafta araçlar viyadükle geçecek. Hızlı tren projesi bittiği zaman Çerkezköy’ün bu projenin gelişmelerine hazır olması gerekir. Yerel de, iktidar da bu zamana Çerkezköy’ü hazırlaması gerekir. Öyle bir nüfus artışı olacak ki ileride yerel yönetim buradaki sosyal alanda, konut alanında yeterlilik seviyesine çok iyi şekilde etki etmesi lazım. İktidar da üzerine düşen bu gelişmeyle ilgili şu an için okullarla ilgili çok şükür bir sorun yaşamıyoruz. Sadece depreme dayanıksız okullar yıkılıyor, yapılıyor. Ama hiçbir şekilde ders açığını yaşatmıyoruz. O şekilde başarılıyız. Bunun devam etmesi gerekir. Yani her yıl gelen göçe göre bizim okul hazırlamamız lazım. Yerel de yereldeki sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Çünkü 2023 sonrasında Çerkezköy’ü çok güzel bir gelecek bekliyor. Yerel yönetimler olarak da, iktidar olarak da Çerkezköy’ü hazırlamamız lazım.

ÇERKEZKÖY’DE DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin arka tarafından hızlı tren projesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor
 

Editör: TE Bilisim