Çerkezköy Bakış - Aşırı yağış yüzünden Enez’e bağlı Abdurrahim, Vakıf ve Sultaniçe köylerinde çok sayıda evi su basarken Murat Güneş, sele kapılarak kayboldu.
Sel felaketinin ardından bölgeye giden AFAD, jandarma ve belediye ekipleri bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Güneş'in cansız bedeni jandarma ekipleri tarafından evinin 200 metre yakınında bulundu. Vakıf köyünde ani su yükselmesi nedeniyle araçta mahsur kalan 5 kişi ise ekiplerce kurtarıldı.
Komşusu Yılmaz Çakmak, Güneş'in sel sularının geldiği anda kendisini aradığını ve çok panik içinde olduğunu belirtti.


Güneş'i sakinleştirmeye çalıştığını anlatan Çakmak, evi yaklaşık bir metre su bastığını söyledi.
Büyük bir felaket yaşadıklarını anlatan Çakmak, "Ben de ona evin yanındaki incir ağacına çıkmasını söyledim. Çok korkmuş ve paniklemişti. Ondan sonra bağlantımız kesildi. Çok üzgünüz." dedi.
Edirne Valisi Ekrem Canalp de bölgede incelemede bulunarak selden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vali Canalp, Sultaniçe köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada, son 24 saatte Enez ilçesine 125 kilogram yağış düştüğünü, buradaki derenin de taşması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Aynı zamanda Enez-Keşan yolunun taşkın sularının belli yüksekliği aşmasından dolayı trafiğe kapatıldığını anlatan Vali Canalp, "Maalesef bir vatandaşımız sel sularına kapılarak hayatını kaybetti, 11 vatandaşımız selden kurtarıldı. Bölgedeki 34 ev sel suları nedeniyle zarar gördü." dedi.
Canalp, Enez-Keşan yolunu gece saatlerinde tekrar trafiğe açtıklarını aktararak, şöyle konuştu: "Bugün ve yarın yine yoğun yağışlarımız devam edecek. Bazen bu yağışlar şiddetlenerek sürecek. Edirne'nin bütün ilçelerinde kaymakamlarımız, belediyelerimiz, muhtarlarımız, AFAD'ımız ve bütün kamu kurumlarımız teyakkuz halindeler. Ümit ediyorum ki tekrar bir sel felaketiyle karşı karşıya kalmayız. Buradan bir kez daha vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Kamu kurumları tarafından yapılan uyarılara herkes dikkat etsin."


 

Editör: TE Bilisim