Çerkezköy Bakış - Kapaklı Mesleki Eğitim Merkezi’nde görev yapan Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Öğretmeni Zehra Jülide Kozuva tarafından faaliyete geçirilen proje kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerine kuaförlük ve berber hizmeti verildi.
Proje kapsamında 11. sınıf öğrencisi olan 2 bayan kuaförü, 4 berber kalfa adayı yaklaşık 40 dernek üyesine saç-sakal tıraşı, saç kesimi, fön gibi gibi hizmetlerde bulundu.

“BU TALEBİ SEVGİYLE KARŞILADIK”

Yaklaşık 40 üyeye hizmet verildiğini ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, “Bugün yine güzel bir faaliyet içindeyiz. Kapaklı Mesleki Eğitim Merkezi’nden Jülide Hocam bize ulaştı. Uygulamalı dersleri olduğunu, öğrencilerine kuaför, güzellik ve kaş gibi işlerle ilgili uygulamalı ders vermek istediklerini söyledi. Bizim derneğimize gelip biz de uygulamalı olarak yapmak istediklerini belirttiler. Biz bu talebi sevgiyle karşıladık. Böyle bir şeye çok ihtiyacımız vardı zaten. Bildiğiniz gibi engelsiz kuaför salonumuz yaklaşık 1 yıldır pandemiden dolayı aktivitelerini sürdürememişti. Biz de hazır böyle bir talep gelmişken değerlendirdik. Bugün yaklaşık 40 üyeye yakın hizmet verildi. Ben bu projede emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz mutluyuz.” dedi.

“HEPİMİZ BİR ENGELLİ ADAYIYIZ”

Amaçlarının toplumsal olarak farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Öğretmeni Zehra Jülide Kozuva, “Amacımız hem engelli bireyleri mutlu etmek, hem de öğrencilerin empati duygularını geliştirmek. Sonuçta hepimiz bir engelli adayıyız. Derneğimizle görüşerek bu tür faaliyetleri devam ettirmeyi planlıyoruz. Ayrıca proje kapsamında daha birçok kurumla görüşerek bu tür faaliyetleri sürdürmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN EMPATİ DUYGULARININ GELİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ

Kapaklı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Seyitoğlu da, “Kapaklı Mesleki Eğitim Merkezi olarak bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Jülide Hocam bize bu projesiyle geldiğinde seve seve yapabileceğimizi belirttik. Daha sonra gerekli girişimleri gerçekleştirdik. Bugün buradayız. Öğrencilerimizin empati duygularının gelişmesi, engelli bireylerimizi daha iyi anlayabilmeleri için ve onları mutlu edebilmek için buradayız. Umarım proje amacına ulaşır. Bu projeyi devam ettirmek için de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile iletişim halinde olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim