Çerkezköy Bakış - Tekirdağ’da yaşayan ev hanımı Fatma ve oto tamircisi Gökhan Belli çiftinin 2 yaşındaki kızları Yaren Belli’ye 2019 yılında SMA Tip 1 teşhisi kondu. Yaren bebek için gen tedavisi yapılması gerekiyor. Bu tedavinin maliyeti ise yaklaşık 2,2 milyon (USD) (37 Milyon TL) para gerekiyor. Döviz kurundaki artış nedeniyle bu miktar sürekli değişkenlik gösterirken, aile tüm imkanlarını seferber etse de bu parayı bulamadı. Tekirdağ Valiliği’nin izniyle yardım kampanyası başlatılmasına rağmen istenilen miktarın ancak yüzde 8’ine ulaşıldı.

KADINLAR MATİNESİ DÜZENLENDİ

Yaren bebeğin sağlığına kavuşabilmesi için gönüllüler ve hayırseverler çeşitli kampanyalar yürüterek istenilen miktara ulaşmak için mücadele ediyor. Bu kapsamda Perva Turizm Çerkezköy Lemar Düğün Salonunda kadınlar matinesi düzenlendi. Matineye, organizasyonu düzenleyen Perva Turizm sahibi Esra Gözübüyük'ün yanı sıra AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız ve yönetimi, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Sevgi Aksoy, AK Parti Kapaklı İlçe yönetimi ve davetliler katıldı. Gecenin sonunda sürpriz çekiliş yapılırken, Yaren Bebeğin babasının teşekkür videosu yayınlandı. Baba Gökhan Belli, videoda “Bu akşam eşimle ben Yaren’i yalnız bırakamadığımız sizlere eşlik edemiyoruz. Orada bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Perva Turizm ailesine de çok teşekkür ederim.  Yaren’i Dubai’deki ilaca kavuşturmamız için sizlerin desteğinize çok ihtiyacımız var. Lütfen bu süreçte Yaren’i yalnız bırakmayalım. Gün geçtikçe teşekkür ettiğimiz insanlar çoğalıyor. Kocaman bir aile olduk.” dedi.

Düzenlenen Kadınlar Matinesi'ne katılan herkese teşekkür eden Perva Turizm sahibi Esra Gözübüyük, elde edilen gelirin Yaren bebeğin hesabına yatırılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim