Çerkezköy Bakış- Ankara’da ikamet eden Hakkı-Kadriye Cingiş çiftinin 6 aylık kızları Elif Ecrin’e şubat ayında SMA Tip 1 teşhisi kondu.  Tedavi süreci Ankara’da devam eden Elif Ecrin’in SMA Tip 1 hastaların umudu olan gen tedavisini yaptırması gerekiyor. Bunun için yurt dışına gitmesi gereken Elif Ecrin bebeğin tedavisi için 28 milyon TL’ye ihtiyacı var.


Ailenin gereken parayı bulabilmesi için yardım kampanyası başlatıldı. Elif Ecrin bebeğe bir yardım eli de yaklaşık 550 kilometre uzaklıktaki Çerkezköy’den geldi. Trakya Oyun Kuşu Turnuvası Federasyonu tarafından Elif Ecrin Bebek için mezat düzenlendi. Düzenlenen mezatta çeşitli kuş türleri açık arttırma ile satışa sunuldu. Mezatın sonunda toplanan yaklaşık 10 bin TL’nin Elif Ecrin bebeğin hesabına yatırılacağı kaydedildi.

TEKRAR BİR MEZAT OLACAK

Trakya Oyun Kuşu Turnuvası Federasyonu Başkanı Erkan Yiğit,  hedeflerinin 100 bin TL olduğunu ifade ederek, “Bu konuda herkesin duyarlı olmasını diliyoruz. 84 milyon nüfuslu bir ülkede herkes 1TL verse böyle bir sorun ortada kalmaz. Önümüzdeki günlerde tekrardan Elif Ecrin bebek yararına mezat olacak” dedi.

Editör: TE Bilisim