Çerkezköy Bakış - Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınından korunmak için ilk günlerden itibaren ülke genelinde açık ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmişti. Pandemide iki yılı aşkın bir zaman geçerken; aşılamanın artması, toplumsal bağışın yükselmesi ile birlikte Türkiye’de yasaklar kaldırılmaya başlandı.

2 Mart Çarşamba günü yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan maske kullanma zorunluluğunun açık alanda kaldırıldığını açıkladı. Çerkezköy Bakış Gazetesi muhabirleri ilçedeki durumu gözlemledi ve vatandaşlara alınan karar ile ilgili düşüncelerini sordu. Bazı vatandaşlar alınan kararın doğru, bazıları ise erken olduğunu bildirdi. Bazıları ise zaten birçok vatandaşın günler öncesinden maske kullanmayı bıraktığını ifade etti.

“BUNDAN SONRA VAKALAR ARTAR, İYİYE GİTMEZ”

Maske zorunluluğunun kaldırılması kararının erken olduğunu düşünen Rıza Nair, “Maske zorunluluğunun kaldırılması iyi bir şey değil. Bence erken oldu bu karar. Vakalar hala artışta. 200’ün altında ölüm yok. Bundan sonra vakalar artar, iyiye gitmez. Eğer vakalar artarsa kısıtlamalar yeniden gelir.” dedi.



“BENCE BU KARAR BİRAZ ERKEN OLDU”

Maskenin öneminde değinen Perihan Kımık, “Bence bu karar biraz erken oldu. Çünkü salgın halen devam ediyor. Yeni omicron varyantı çıktı. Vakalar artarsa kısıtlamaların yeniden geleceğini düşünüyorum. Hepimizin sağlığı için önemli bir şey bu” dedi. 



“BUNA ANLAM VEREMİYORUM”

İlker Duru da, “Demek ki hastalığın önüne geçilmiş olunuyor. Ama bu kadar vefat varken 200’ün üzerinde vefat var her gün. Bu karar nasıl alınıyor? O zaman rakamlar gerçekçi değil. Hep hastalık var, 200’ün üzerinde ölüm var deniliyor hem de açık alanlarda maske kaldırılıyor. HES kodu da kaldırıldı. Demek ki ülke olarak biz bu hastalığı yendik diyelim. O zaman her gün bu 200’ün üzerindeki ölüm neden? Buna anlam veremiyorum. Vakalar artarsa kısıtlamaların yeniden geri getirileceğini de düşünmüyorum. Bu kadar gevşettikten sonra bir daha olmaz. Bir de önümüzde yaz sezonu var. Turizm bölgelerine rezervasyonlar yapılıyor.” şeklinde konuştu.



“BENCE BU KARAR İYİ OLDU”

Alınan kararın geç bir karar olduğunu ifade eden Muharrem Kansu ise, “Maske zorunluluğunun kaldırılması kararı geç bile kaldı. Maskenin tamamen kalkması gerekir. İnsanlar bıktı artık. Her yerde maske takılıyor. Bence bu karar iyi oldu. Vakalar artarsa yapacak bir şey yok. Millet dikkat etmeli” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim