Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli Kimya Teknolojisi Öğretmeni Melis Doğanyiğit, Kimya Teknolojisi Alanı Üretim Atölyesinde forklift kullanan öğretmen sayısı eksik olunca kolları sıvadı. Forklift kullanmayı öğrenen Doğanyiğit, forklift ehliyeti aldı.

Öğretmenliğin yanı sıra forklift operatörlüğü de yapan Doğanyiğit, öğretmenlerin yükünü azaltırken öğrencilere de örnek oluyor.

“KADIN OLDUĞUM İÇİN YAPAMAM DİYE DÜŞÜNÜLSÜN İSTEMEDİM”

Doğanyiğit, “Burada 10 kimya teknolojisi öğretmeni var. Bunların 5’i kadın öğretmen, 5’i erkek öğretmen. Erkek öğretmenlerin üç tanesi forklift kullanabiliyor. Biz bazen haftanın 7 günü çalışabiliyoruz. Bu durumda her üretim olduğunda forklift kullanan öğretmenin olması gerekiyor. Böyle olunca sadece 3 erkek öğretmen oluyor. Erkek öğretmenler kendi aralarında halletmeye çalışıyor. Böyle olunca daha fazla çalışmaları gerekiyor. Kadın olduğum için yapamam diye düşünülsün istemedim. Ben de bu işin içine girdim. Zaten araç kullanabiliyorum. Ne farkı olabilir ki diye düşündüm. Aslın da hiçbir farkı yok. Biraz daha tehlikeli diyebiliriz sadece” dedi.



“OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUM”

Olumlu dönüşler aldığını ifade eden Doğanyiğit, “Dışarıda forklift kullanırken yoldan geçen amcalar, teyzeler durup alkışlıyorlar ya da helal helal diye bağırıyorlar. Öğrenciler içinde güzel bir şey oluyor. Özellikle kız öğrenciler çok şaşırıyorlar böyle bir duruma. Bence kız öğrenciler için de bir örnek oluyor. Kadın olup da forklift kullanan bir öğretmenimiz var, bizde bir şeyleri başarabiliriz diyorlar. Asla kendinizi bir konuda geri çekmeyin. Hayatınıza çıkan her zorlukta ben kadınım geri çekileyim, erkekler halletsin gibi düşünceye kapılmayın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim