Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl mayıs ayında başlanan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir ve TESKİ tarafından gerçekleştirilen Atatürk Caddesi ve bağlantı yollarındaki altyapı çalışmaları tamamlanırken, üstyapı çalışmaları da sürüyor. Çerkezköy Belediyesi de kendi sorumluluk alanındaki çalışmalarını sürdürüyor.

ÇALIŞMALAR DURDU

Atatürk Caddesindeki çalışmaların tamamlanmasının önünü ise “Tam Otomatik Yer Altı Otopark” projesi kesiyor. Otopark projesi için geçtiğimiz aylarda meydanın çevresi güvenlik tedbirleri kapsamında demir bariyerlerle kapatılırken, yüklenici firma ise fore kazık çalışmalarına başlamıştı. Ancak döviz kurundaki artış nedeniyle maliyet fiyatları arttığı gerekçesiyle çalışmalar durdu. Yüklenici firma zarar ettiği gerekçesiyle işi yapmaktan kaçınırken, otopark projesinin caddedeki çalışmalarla bağlantılı olması nedeniyle işin tamamlanamaması vatandaşları mağdur etti.

VATANDAŞLARIN TALEBİ MEYDANIN AÇILMASI

Vatandaşlar, biran önce projenin tamamlanmasını, ya da tamamlanamıyorsa da vazgeçilerek üstyapı çalışmalarını sonlandırılarak meydanın kullanıma açılmasını istiyor.

Vatandaşlar, belirsizliğini koruyan proje ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan açıklama bekliyor.

Editör: TE Bilisim