Çerkezköy Bakış- Yaklaşan Ramazan ayı öncesi iftar sofralarının olmazsa olmazı pidenin fiyatı, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı Meclis toplantısında belirlendi. Geçen yıl 350 gram olan pide 3.75 TL’ye satılırken, bu yıl 300 gram sade pidenin 5 TL’ye satılmasına karar verildi.

FIRINCILAR TOPLANDI

Fırıncılar ise maliyetlerin çok artığını belirterek, gelen fiyat artışına tepki gösterdi. Çerkezköy Fırıncılar Derneği ramazan pidesinin üretimi ile ilgili olağanüstü toplandı. Dernek başkanı Servet Erdoğan fiyatların geçen yıl ramazan ayına göre yüzde 250 artığı belirterek, “Ticaret odası birinci meslek grubunun 300 gram ramazan pidesi için 6 TL olması için meclise teklif verilmiştir. Yönetim aldığı kararla 300 gram pidenin fiyatını 5 TL olarak belirledi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin ve esnafının yanında durmadı. Bu pide fiyatı maliyetlerimizin altında olduğundan dolayı fırıncı arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda, pide yapmama kararı aldık.“ dedi.


“RAMAZAN PİDESİ ÜRETİMİ YAPMIYORUZ”

2021 Ramazan ayı ile 2022 Ramazan ayı maliyet farkının yüzde 250 olduğunu, ifade eden Erdoğan, “Geçen yıl unun çuvalı 120 TL, maya 50 TL, susam kilo 13 TL, odunun tonu 400 TL, yumurta adet 25 kuruş civarındaydı ve pideyi 3.75 TL’ye satıyorduk. Bu yıl ise maliyetler çok büyük oranda arttı. Unun çuvalı 380 TL, maya 270 TL, susam 40 TL, yumurta 2 TL, odunun tonu bin 300 TL ve ticaret odasının fırıncılara belirlediği Ramazan pidesi fiyatı 300 gram 5 TL. Fırıncılar olarak bu artan maliyetlerden dolayı Çerkezköy ilçe merkezi ile Kızılpınar ve Veliköy’de Ramazan pidesi üretimi yapmıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim