Çerkezköy Bakış - Okul binasında basın toplantısı düzenleyen Gülerçin Koleji’nin kurucusu Bülent Gülerçin, açıklamalarda bulundu.

Gülerçin, “Kamuoyunda bazı duyumlar aldım. Bu duyumlar beni gerçekten üzdü. Sanki Gülerçin Koleji satılacak gibi şeyler söylediler. Böyle bir şey yok. Asla düşünmüyorum da zaten. Çünkü biz Gülerçin Koleji olarak gerçekten hedefleri büyük olan, başarıları çok olan bir okuluz. Bugün hiçbir okulda olmayan bir şey var bizde. Biz resmen yeni bir eğitim modeli hazırlıyoruz, geliştiriyoruz. Bütün dersler, konuların işleyişi, sistem, felsefe bunların hepsi hazırlanmış durumda. Daha da önemlisi kitaplarımız bile ayrı ayrı yazılıyor. Tabii ki bu kitaplar birçok okulda yazılıyor. Fakat bizim farklı anlayışımız var. Ben bu bölgede en iyisini yaptığımıza inanıyorum” dedi.

“ÜMİTLİYİZ”

Gülerçin, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Pandeminin en çok özel okulların etkilediğini ifade eden Gülerçin, “Öğretmenle yıllık sözleşme yapıyoruz. Bu yıllık sözleşme işin gereği 12 ay boyunca öğretmenin maaşını veriyoruz. Devlet de bizi burada haklı gördü. Tabii dedi sen yaptıysan o eğitim süreci içinde öğretmenin parasını vereceksin. Özel okul öğrencisinin ayrılmasına bile izin vermedi. Pandemi döneminde özel okula verdiğiniz zaman çocuğu devlet okuluna aktaramıyordunuz. Geçen sene biz elimizden geldiğince uzaktan eğitimle ben yine bu bölgede en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Biz pandemi döneminde hiç kısa çalışma falan kullanmadık. Burası aynen işledi. Öğretmenlerimiz tam maaşını aldı. O yüzden bize az öğrenci geldi. Öğrenci sayımız pandemi öncesine göre yarıya düştü neredeyse. Bu sene iyi olacağına ümitliyiz.”dedi.

Editör: TE Bilisim