Çerkezköy Bakış - Eğitimci Yazar Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, geçtiğimiz ay Çerkezköy ve Kapaklı’ya atanan aday öğretmenler ile buluştu.
Kendisini "Türkiye'nin her yerinde insan kaynağını karakter boyutunda geliştirme çabasını sürdürmekte olan okul yönetimi ve öğrenme doktoru olarak" tanımlayan Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, atanan aday öğretmenlere "Meslektaş Ortamlarında Eğitim Sohbetleri" konulu konferans gerçekleştirdi.
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan konferansa; Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ İl Şube Müdürleri Yaşar Eker ve Dinçer Dönmez, Çerkezköy İlçe Şube Müdürleri Arif Zenginal ve Çayhan Yıldırım ile okul müdürleri katıldı.

YENİ BİR TANIMLAMA YAPTI

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan seminerde Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürü Ersan Ulusan bir konuşma yaptı. "İnsan, öğretmenlik, öğrenme" gibi eğitimin temelini oluşturan kavramlar üzerinde duran Aytaç Açıkalın, "Öğretmenlik, öğrenme için uygun çevreler ve ortamı oluşturma mesleğidir." ifadesinde bulunarak yeni bir tanımlama yaptı. Her insanın ayrı bir genetik yapıyla yaratıldığı için çok özel olduğunu vurguladığı etkileşimli konferansta, hazırladığı sunumda yer alan şiirleri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çayhan Yıldırım ve öğretmenler okudu.

TEŞEKKÜR BELGESİ İLE HEDİYE VERİLDİ

Programın sonunda Çerkezköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş'ün Prof. Dr. Aytaç Açıkalın ile tanışma anısını anlatıp katılımlarından dolayı teşekkür etti. Ardından İl Millî Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından eğitimin niteliğini artırmaya yönelik yapılan çalışmalara destek verdiği için teşekkür belgesi, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından da Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretimi yapılan hijyen paketi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın'a hediye edildi.

Editör: TE Bilisim