Çerkezköy BAKIŞ -  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, istihdama yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“2 MİLYON 290 BİN KİŞİ İLE TARİHİN EN YÜKSEK İSTİHDAMI GERÇEKLEŞMİŞTİR”

Kozuva, yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Tüm dünyanın diken üzerinde oturduğu, mini bir nükleer saldırı tehdidiyle karşı karşıya kalındığı bir süreçten geçmekteyiz. Bu süreçte ister istemez ekonomilerin çarkları, her zamankinden daha zor şartlarda dönmeye çalışmaktadır. Bu vesileyle bir kez daha görülmüştür ki üretime, endüstriye ve sanayiye yatırım yapmak ülkelerin hayatta ve ayakta kalabilmelerinin en önemli temellerinden birisidir. Ülkemiz bu bakımdan çok şükür dört bir yanına Organize Sanayi Bölgeleri kurulmuş, sanayi siteleri ve endüstri bölgelerinde ciddi yatırımlar yapılmış hale gelmiştir. Bugün itibarıyla ülkemizdeki OSB sayısı 332’ye işletme sayısı da 44 bin artışla 55 bin 562’ye yükselmiştir. Ve geçtiğimiz yıl bu OSB'lerde toplam 2 milyon 290 bin kişi ile tarihin en yüksek istihdamı gerçekleşmiştir. Bunlar iş dünyamızın ve devletimizin el birliğinde ülkemize sunulan sevindirici kazanımlardır. Yine bu süreçte sevindirici bir gelişme de Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle bu senenin sonuna kadar bir milyon çırağın hedeflenmiş olmasıdır. Nitekim daha önce içinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgemizin de bulunduğu 87 OSB’de Mesleki Eğitim Merkezleri vardı. Bu mesleki eğitim merkezleri şimdi tüm OSB’lerde mevcuttur. Bu da iş dünyamız ve ülkemiz adına çok sevindirici bir gelişmedir.” İfadelerine yer verdi.

“TÜM KURUMLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açıklamasında, üyelere de seslenen Kozuva, “Bu bağlamda geçtiğimiz hafta Trakya Bölgesi’nde ikinci defa düzenlenen öğrenci, mezun ve bölge vatandaşlarının yararlanabileceği Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı’nın (TRAKYAKAF) açılışı gerçekleşti. T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasıyla, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen fuar, öğrenci, mezun ve bölge vatandaşlarına istihdam fırsatı sunuyor olması bakımından çok önemliydi. Odamızın da sponsor olduğu fuar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ile Trakya Üniversitesinin paydaşlığında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Bölgemizde birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşılacağı ve özel sektörden yüzlerce firma ile kamu sektöründen çeşitli kurumların katıldığı Fuara, her bölümden öğrenci ve mezunlar ile bölgede bulunan vatandaşların da katılımı mümkündü ve bu sevindirici bir gelişmeydi. Bu tür organizasyonların öğrenci, mezun ve bölgedeki vatandaşlarımızın iş bulma sürecine oldukça faydalı olacağına inanıyorum. Fuar sebebiyle mezun öğrencilerimiz olsun vatandaşlarımız olsun özel ve kamu sektöründen birçok kurumla daha etkili iletişim kurabilecek olmalı, doğrudan konunun muhatabına ulaşma imkânını yakalayabilmeleri, firmaların yetkili isimleriyle tanışabilme ve kendilerini ifade edebilme imkânı yakalayabilmeleri, istihdama yönelik olarak bölgemiz ve ülkemiz adına güzel gelişmelerdir. Bu vesileyle T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi başta olmak üzere Fuarın ev sahipliğini yapan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi paydaşlarımıza ve katılan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Üretim ve istihdama katkı anlamında bir güzel gelişme de bizim Çerkezköy Endüstriyel Fuarlarımızın amaçlarından biri olan büyük firmaların tedarikçi firmalara ulaşımı konusunda yaşanan olumlu gelişmedir. Bu anlamda ülkemizin ve dünyanın önde gelen kuruluşlarından, Arçelik A.Ş. Elektronik ve Kurutma İşletmesi ile BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, ithal ettiği ara malzemeleri üretecek, yerli tedarikçiler arıyor olmalarıdır. İki başarılı firmamızın attığı bu adım ile ilimizde bulunan birçok küçük ölçekli üreticimiz için önemli bir ticari fırsat doğmuş olacak. Bu adımın güzel bir tarafı da bu iki büyük firmamızın kendi bünyelerinde yaptıkları değerlendirmeler sonucunda ithal etmek yerine yerlileştirmek istedikleri onlarca ürünü de belirlemiş olmalarıdır.

Bu vesileyle 31.03.2021 Perşembe günü saat 14:00'da Çerkezköy OSB Konferans Salonunda, firmaların yerlileştirmek istedikleri ürünlerin tanıtımı ve tedarikçi olmak isteyen firmalarla (B2B) görüşmelerini de içeren toplantı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi birlikteliği ile yapılacak. Konuyla ilgili geniş bilgi için Odamızın internet sitesinden https://www.cerkezkoytso.org.tr/haber-3425.html bilgi edinilebilir. Bu vesileyle ülkemizin ekonomisine katkı sunmaya yönelik tüm girişimleri yürekten tebrik ediyor, Trakya Bölgesi ve ilimizdeki firmalarımıza ve tüm üyelerimize başarılar diliyorum.

Editör: TE Bilisim