Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kent Konseyi’nin 20. olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurula Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri katıldı.

“GÜZEL İNSANLARIMIZIN İYİ BİR ŞEHİRDE, YAŞAMALARI ÖNEM ARZ EDİYOR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Çerkezköy’ümüz hepimizin bildiği gibi 81 vilayetimizin özeti, Trakya’nın merkezi olan gelişmiş ve gelişmekte olan sanayi kenti güzel bir ilçemiz. Ben bu ilçede görev yapmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Güzel insanlarımızın iyi bir şehirde, kentleşmiş bir şehirde yaşamaları önem arz ediyor. Bir ilçenin, ilin, şehrin paydaşları var. O şehri iyi noktalara getirecek paydaşlar var, bunlardan bir tanesi devlet kaymakamlık, belediyeler, STK’lar, ilçemizin iş adamları, en önemlisi de kent konseyleridir. Bu seçimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başkan ve yönetiminin ilçemizde şehirleşme ve kentleşmeye daha iyisine ulaşmak için önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Kaymakam Duru’nun konuşmasının ardından divan seçimi yapılırken divan başkanlığına Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol, divan üyeliklerine Cengiz Memiş, Emine Gözen Işıldak, İsmail Cin seçildi. Ardından faaliyet raporu okunmasının ardından seçimlere geçildi. Seçime tek liste ile giren mevcut başkan Tuncay Üstünol yapılan açık oylama usulü ile seçimde yeniden başkan seçildi.
Daha sonra yürütme kurulu seçimi yapılırken, yürütme kurulunda şu isimler yer aldı: Cengiz Memiş, Müzehher Girgin, Özgür Sönmez, Özgü Tarım, İsmail Cin, Şafak Bayraktaroğlu, Mehmet Furkan Tülün, Mehmet Çetin.
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol seçim sonrası yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim